Civilek teszik szebbé

2021.08.27. 20:21

Soha nem nézett még ki úgy a Csongrád-Alsó megálló, ahogy ezután fog – Galéria

Nekikezdtek a Vitalitásért és Fiatalokért Egyesület önkéntesei a Csongrád-Alsó vasútállomás rendbe hozásának: a közösségi akcióban újrafestik a padokat, a falakra pedig új mintákat festenek fel. A munkákba a civilek mellett több iskolás és óvodás is beszáll majd.

Majzik Attila

A Csongrád-Alsó vasúti megálló újrafestése. Fotó: Majzik Attila

– A teljes munkával körülbelül két hét múlva készülünk el, most az előző minták és a firkálások letakarítását, valamint a meszelést és a padok festését tudjuk megcsinálni. A terveink szerint egy nagy Csongrád-felirat és a város természetes és épített öröksége fog majd felkerülni a falakra: szeretnénk megjeleníteni Csongrád jellegzetes épületeit, a Körös-toroki strandot és a Belsőváros nádfedeles házait is – részletezte Kecskés-Szabó Gabriella, a Vitalitásért és Fiatalokért Egyesület szervezője.

2015-ben szintén ugyanez az egyesület hozta rendbe a megállót, akkor pozitív üzeneteket és virágos mintákat festettek a falakra. Mint az önkéntesek elmondták, a legutóbbi felújításnál kialakított megjelenéssel is elégedettek voltak, de a változatosság kedvéért szeretnének újdonsággal előrukkolni.

– Sokan a városnak ezt a pontját látják meg először érkezéskor vagy ezt látják távozáskor, ezért szeretnénk, hogy a Csongrád-Alsó kisállomás ismét új, élénk, barátságos színekben, fényben táruljon az utazók elé

– tette hozzá Kecskés-Szabó Gabriella.

A festésbe több általános iskola diákjai és óvodások is beszállnak, de a leglátványosabb elemeket Szító Imre festi majd fel a falakra.

– Öt-hat éve készítek hobbi szinten falfestéseket, festékszóróval és ecsettel is festek. Ezt az akciót a közösségi oldalon láttam, több barátom is szólt, hogy itt festhetnék. Én is úgy gondolom, hogy nagyon fel lehetne dobni ezeket a falrészleteket – beszélt a tervezett munkáról Szító Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában