Eldőlt

2021.08.26. 06:58

31-éig tart a szezon a Laposon, nem lesz hosszabbítás

Idén már nem hosszabbítják meg a szezont, ami június 15-én kezdődött Szeged régi-új szabadstrandján, a Laposon. Szeptemberben nem tart már nyitva a strand, de jövőre szeptember közepéig kérik ki az engedélyt. A szolgáltatásokat is bővítenék.

Farkas Judit

Nagy volt a forgalom Szeged régi-új szabadstrandján a hőhullámok idején. Jövőre bővítik a szezont. Illusztráció: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A napokban jelentette be Kolonics Erika, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont igazgatója, aki július elseje óta vezeti az intézményt: augusztus 31-éig tart nyitva szabadstrand az újszegedi Laposon. Szeptemberben már nem lesz a parton vízimentő. Amíg illegálisan jártak le fürödni az emberek, az utóbbi években szeptember közepéig volt forgalom a közkedvelt partszakaszon, addig többnyire elég meleg volt a fürdéshez is.

Az engedélykérésnél az elsődleges cél az volt, hogy az iskolakezdésig nyitva tarthassanak az első szezonban, tudtuk meg az új igazgatótól, de jövőre hosszabb időtartamra terveznek.

Várhatóan június elejétől szeptember 15-éig tart majd a 2022-es idény.

Az első szezont a tapasztalatok és a visszajelzések alapján sikeresnek értékelte Kolonics Erika. Nagyon sokan jártak le, használták a szabadstrand nyújtotta lehetőségeket. A tisztaságra különösen ügyeltek: rendszeres volt a takarítás, a szemétszedés, ezt mi is tapasztaltuk. A tervek szerint jövőre megpróbálják még jobban kihasználni a területi adottságokat, bővítenék a szolgáltatásokat is.

Nagy volt a forgalom Szeged régi-új szabadstrandján a hőhullámok idején. Jövőre bővítik a szezont. Illusztráció: Karnok Csaba

Arra menet közben is voltak példák, hogy a vendégek visszajelzései alapján változtattak a szabályokon. Módosult például a házirend: eleinte 10-től 19 óráig tartott nyitva a szabadstrand hétköznap, de a felmerült igények miatt július elsejétől már munkanapokon is 9-től 20 óráig lehetett fürödni, és használni a mosdókat. Később elkerítettek egy sarkot a kisgyerekeknek a kijelölt partszakasz legsekélyebb, leglassabban mélyülő részén. Addig szerettek ott belerohanni a vízbe a kiskamaszok, ahol a kétévesek pancsoltak.

A júniusi nyitás idején írta meg a Délmagyarország is: a Laposra 30 millió forintot költöttek. 2019-ben írtunk először arról, hogy a területen újra szabadstrandot terveznek üzemeltetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában