Csongrád

2021.08.12. 12:48

Kint lesz a táblákon, mit szabad és mit nem a játszótereken

Tájékoztató táblákkal hívják fel a figyelmet a játszóterek helyes használatára Csongrádon.

Információs táblán mutatják meg, mit szabad és mit nem a játszótereken. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A városban nyolc játékpark áll a családok rendelkezésére, hamarosan mind­egyik mellett megjelennek majd az információs táblák. A város felé már több képviselő is jelezte, hogy gond van a játszóterekkel, nagyobb figyelmet kellene fordítani azokra.

Információs táblán mutatják meg, mit szabad és mit nem a játszótereken.
Fotó: Majzik Attila

– Több képviselői interpellációban is szerepelt már a játszóterek kérdése, ezért is kerülnek most ki ezek a tájékoztató táblák. Az önkormányzat célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy milyen szabályokat kell betartani ezeken a helyeken. Az önkormányzatnak van egy 2019-es, a játszóterek használatáról szóló rendelete, ennek a függelékében is meghatározott a játszótéri eszközök használata – tájékoztatott Barcsi Judit, a város aljegyzője.

A most kikerülő táblák amellett, hogy többek között meghatározzák, milyen korú gyerekek használhatják a játszóeszközöket, egy telefonszámot is tartalmaznak: ezen a számon tudják jelezni a csongrádiak, ha bármilyen rongálást vagy meghibásodást vesznek észre a játszótereken.

Az aljegyzőtől megtudtuk, a játszóterek rendjét nem csak a táblákra és a városban felállított térfigyelő kamerákra bízzák, a közterület-felügyelet munkatársai is nagyobb figyelmet fordítanak ezekre a helyekre.

A tájékoztató táblákat a Város­ellátó Intézmény munkatársai szerelik fel, nemsokára a város összes játszóterénél lesz ilyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában