Csongrád

2021.08.26. 16:37

Több fontos témát érintett a csongrádi testületi ülés

Idősügyi koncepciót alkot a város, belevágnak a medenceépítésbe, megvan az Öregszőlők útjának felújításának kivitelezője – többek között ezekről a témákról döntöttek a csongrádi képviselők soros ülésükön.

M.A.

Csongrád, Öregszõlõk útja. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A leghosszabb vita azonban a közterületek rendeltetésétől eltérő célú használatáról szóló rendeletmódosítás kapcsán alakult ki: ezzel a tollfelvásárlókat akarják távol tartani a várostól.

A módosítást Laczkó Zsolt képviselő hozta a testület elé, de végül visszavonta az indítványát, mivel az nem csak a tollfelvásárlókat, de egyéb mozgó árusokat is érintett volna. Mint Bedő Tamás polgármester kiemelte, olyan rendeletet kell alkotni, ami betartható és eléri célját. Ennek érdekében a testület szeptemberben újratárgyalja a kérdést.

Döntöttek arról is, hogy ugyan csökkentett műszaki tartalommal, de megépül a vízilabda egyesület medencéje: a rendelkezésre álló 560 millió forintból egy 20x32 méteres, 2,1 m mély, fedés nélküli medence építésére van lehetőség a hozzá tartozó uszodagépészettel együtt.

Az új medencét jövő év júniusáig kell megépíteni. Amennyiben ez sikeresen lezárul, a jövőben tervben van a medencéhez tartozó fedés elkészítése is.

A testület tárgyalta az Öregszőlők útjának felújítását és kiszélesítését is: eredményesen lezajlott a közbeszerzési eljárás, a szerződést a nyertes céggel még idén októberig aláírják, azaz akár már idén elkezdődhet a kivitelezés.

Csongrád, Öregszõlõk útja. Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában