Határinfó

2021.08.14. 11:04

Több órás várakozás Röszkénél

delmagyar.hu

20210629 Röszke Tavalyelőtt júliusban és augusztusban 6,5 millió utas és 2 millió jármű lépte át a határt a megye átkelőin. Ez tavaly ugyanebben az időszakban megfeleződött, most viszont hasonló forgalomra számítanak, mint a korábbi időszakban. Többsávos autósor a kilépő oldalon. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország

Fotó: Illusztráció: Karnok Csaba

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival utazóknak mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítaniuk. A határátkelő belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépő oldalon egyórás a várakozás írta az MTI.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között a röszkei közúti határátkelőhelyet csak a belépő forgalom használhatja.

Intenzív a forgalom az augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemelő ásotthalmi közúti átkelőnél, ahol mindkét irányban egyórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében a rendőrség javasolja kisebb átkelők választását. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő reggel 7-től 19 óráig fogad utasokat.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak egy, az onnan érkezőknek kettő órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél a belépő oldalon egyórás a sor.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is igénybe vehetik.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában