Kritikán aluli az állapotuk

2021.08.04. 14:25

Utcaszakaszokat újítanak fel Mágocson

A Jókai utcán 600 méteres útszakasz felújítását vállalta magára a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság. Az SZGYF ugyanis házakat építtetett ott, és a beruházás alatt ment tönkre az út.

Kovács Erika

A Jókai utcán 600 méter állapota kritikán aluli. Őszre sima úton közlekedhetnek az ott élők. Fotó: Kovács Erika

Nagymágocs a Magyar Falu programban bruttó 11,7 millió forint támogatást nyert a József Attila utca páros oldala előtti sávjának felújítására. Az utca két párhuzamos nyomvonalból áll, amelyeket füves sziget választ el. A páros oldali nyomvonal teljes hosszában megújul, a kivitelezés során a szükséges helyeken helyreállítják az útalapot is – tudtuk meg Szebellédi Endre polgármestertől. A munkálatok ősszel kezdődnek, jövőre pedig a páratlan oldali nyomsáv felújítására is pályáznak.

A Jókai utcán is felújítanak egy 600 méteres szakaszt.

– A Jókai utca 3,2 méter szé­les, 600 méter hosszú szakaszának felújítására a Belügyminisztériumtól nyertünk forrást. Ezen a területen építkezett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF), a há­­zakba költözik majd a derek­egyházi kastély lakóinak egy része. A beruházás megterhelte az alap nélküli úttestet, ezért kértük a főigazgatóságot, hogy járuljanak hozzá az út felújításához. Sokkal többet kaptunk tőlük, mint amit reméltünk – hangsúlyozta.

Nyári Amália, a SZGYF Csong­­rád-Csanád megyei fő­­igazgatója arról értesítette az önkormányzatot, hogy a főigazgatóság az útfelújítást teljes mértékben finanszírozza, ennek költsége bruttó 23-24 millió forint.

A Jókai utcán 600 méter állapota kritikán aluli. Őszre sima úton közlekedhetnek az ott élők.
Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat fel is vette a Belügyminisztériummal a kapcsolatot, mert azt szeretnék, ha a pályázaton elnyert forrást az Iskola és a Vasút ut­­ca felújítására fordíthatnák. Abban bíznak, hogy megkapják erre az engedélyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában