Meseösvény

2021.08.01. 08:15

Varázslatos mesevilággá változott a Stefánia – Fotók

A várromtól majdnem a Stefánia másik végéig várták játékos feladatok a kisgyerekes családokat szombat délután az Otthon Segítünk Alapítvány szegedi csapatának jóvoltából a Stefánián.

Munkatársunktól

Megtelt a Stefánia. Az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei várták a családokat szombaton a meseösvény nevű rendezvényükre, amelyen mindenki megtalálta a neki tetsző játékot. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

A helyszín tökéletes volt, az időjárás kellemes: a fák árnyékot adtak és folyamatosan fújt a szél. A gyerekeket ez azonban egyáltalán nem érdekelte, úgy elvarázsolta őket a több mint húsz állomásból álló meseösvény.

Megtelt a Stefánia. Az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei várták a családokat szombaton a meseösvény nevű rendezvényükre, amelyen mindenki megtalálta a neki tetsző játékot. Fotó: Török János

A 2-10 év közötti gyerekeknek szóló rendezvényen benépesült a Stefánia, mesés helyszíneken várták feladatokkal, játékokkal a kisebb és nagyobb gyerekeket. A készségfejlesztő ügyességi feladatokat kínáló állomásokon drágaköveket – matricát – kellett gyűjteni, amit a végén egy nagy kincsesládából ajándékra cserélhettek.

Az egyik állomáson kis seprűvel kellett a labdákat beterelni a várba, egy másik helyen játék étterem vár rájuk, ahol a szülők voltak a vendégek. A nagyobb fiúk a kardozást élvezték a legjobban. A hétéves Dávidnak is ez volt a kedvence a rolleres akadálypálya mellett.

Népszerű volt az óránként fellépő bűvész, aki a gyerekek nagy örömére a közönség soraiból választotta ki kis segítőit, hogy közösen varázsoltak fekete pöttyöket egy dalmatára és megtalálják a nyuszi összeillő zoknijait.

 

A program megvalósításában az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei működnek közreműködnek. Az Otthon Segítünk Alapítvány olyan országos segítő szolgálat, amelyben szakemberek által felkészített önkéntesek ingyen, heti rendszerességgel, átlagosan 3-6 hónapig segítenek a családok otthonában.

-Célunk segíteni a mindennapi tevékenységekben, a harmonikus családi élet kialakításában, a szülői készségek megerősítésében. Segítségnyújtásunk preventív és hiánypótló, az országban rajtunk kívül ilyen szolgáltatást senki más nem nyújt. Célunk, hogy a segítséget kérő családoknál megelőzzük a krízishelyzet kialakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában