folyamatosan nő az érdeklődés a pálya iránt

2021.09.08. 15:25

A hónap végére elkészül az algyői jégpálya öltözője

Már 85-90 százalékos az algyői jégpálya öltözőjének készültsége; ez azt jelenti, hogy a hónap végén átadják az épületet, amelyet 209 millió forintos TAO-támogatásból hoznak létre.

Algyő napján, október elsején tervezik átadni az épületet. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Lapunknak Molnár Áron polgármester elmondta, az utolsó munkálatok zajlanak jelenleg, és mivel a külső már kész, a belső részben dolgoznak a szakemberek, akik gumiburkolattal is ellátják majd a padlót. Hozzátette: várják még a berendezéseket, amelyeket korábban rendeltek meg, valamint burkolólapokat is várnak még, amelyeket a bejáratnál tesznek majd le.

Algyő napján, október elsején tervezik átadni az épületet.
Fotó: Karnok Csaba

A településvezető hangsúlyozta, hogy az öltöző nemcsak a jégpályát használó sportolók számára fontos, hanem a nagyközönségnek is, hiszen ők is ott öltöznek majd át, veszik fel a korcsolyát.

A tavalyi nyitás óta folyamatosan nő az érdeklődés a pálya iránt a sportegyesületek és a magánemberek részéről is, és abban bíznak, hogy idén jóval több lehetőség lesz majd a közönségkorcsolyázásra, mint tavaly, amikor csupán két ilyen alkalom volt.

Az épületben négy öltözőhelyiség lesz kiszolgálóegységekkel, emellett egy előtér és egy közönségfogadó. Az ingatlant úgy alakítják ki, hogy az a későbbiekben akár bővíthető legyen, hiszen az a cél, hogy a jövőben a jégpálya szomszédságában egy kézilabdacsarnok épüljön.

Molnár Áron beszélt arról is, hogy a jégpályával kapcsolatos beruházás akkor zárul le teljesen, amikor elkészül a kerítés és a parkoló is, amelyeket pályázati támogatásokból szeretnének létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában