Szentes

2021.09.24. 17:00

A kulisszák mögött kakaóztak a diákok

„Idd meg a reggeli kakaódat a Tóth József Színházban!” címmel hívta találkozóra az önkormányzat és a színház a szentesi és környékbeli iskolásokat. A programmal a nemrég felújított és megnyitott intézményt szeretnék népszerűsíteni a fiatalok körében.

Majzik Attila

Forró kakaóval és a színháztörténeti előadással indult az iskolások napja. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Óriási munkával, rengeteg anyagi és emberi erőforrás ráfordításával sikerült visszaadni a szentesieknek ezt a színházat, ezért szeretnénk, ha minél többen látnák és megismernék. A kulturális örökség napjai keretében már a volt lehetőség bejárni a Tóth József Színház és Vigadó tereit, aztán jött az az ötlet, hogy hívjuk meg a kisebbeket, az iskolásokat is egy reggeli kakaóra és egy közös beszélgetésre. Egy ilyen alkalmon lehetőség van arra, hogy megtudjuk, a fiatalok hogyan képzelik a város kulturális életének fejlesztését. Emellett fontos, hogy megismerjék a városunk több mint kétszázötven évre visszavezethető színjátszó kultúráját, az utóbbi évtizedek helyi színházi életét és az épület felújításának részleteit. Ezzel is szeretnénk színházbaráttá nevelni a fiatalokat – mondta el a diákok fogadásán Szabó Zoltán polgármester.

Az első vendégek a színház falai között a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola 7. b osztályos tanulói voltak, a gyerekeknek Torday Henrietta, az önkormányzat munkatársa mesélt a színház és a korabeli színjátszás történetéről, majd az épületben is körbesétáltak. A kulisszák mögött Szojka Cinthia Daniella, a színház művészeti vezetője segítségével egy tárlatvezetés keretében ismerhették meg a Tóth József Színház minden titkát.

– Még korábban nem voltunk a színházban, de hallottunk a megnyitóról és a képeket is láttunk. Örülünk, hogy körbesétálhattunk, mert olyan dolgokat is láttunk és hallottunk, amelyeket korábban nem tudtunk – mesélte a látogatás közben Szojka Mercédesz és Bari Mirjam.

Az első iskolás látogatókat hamarosan újabbak is követik: kedvező fogadtatásra talált a város kezdeményezése, már most csaknem ötszázan jelentkeztek erre a különleges színházi órára.

Mint a szervezőktől megtudtuk, a következő hetekben szinte minden nap lesz ilyen reggeli séta és kakaózás a színházban, sőt, a találkozó kibővítését is tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában