Székkutas

2021.09.08. 13:30

A legkisebbeket köszöntik a héten

Azokat a kisgyermekeket köszönti a következő napokban az önkormányzat, akik tavaly nyár óta születtek. Összesen 22 gyerekkel gyarapodott a település lélekszáma. Rostás Péter alpolgármestert Tóth-Kenéz Dalmáékhoz kísértük el, ahol Az édesanya fogadta a látogatóba érkező alpolgármestert.

Dalmát és édesanyját is köszöntötték. Fotó: Kovács Erika

– Kislányunk, Dalma 14 hónapos, július 2-án ünnepeltük az első születésnapját. Ő az első gyermek a családban – mondta Kenéz Dalma. A 14 hónapos kislány nemrég tanult meg járni. Most néha nyűgös, mert jön a foga, de ennek ellenére is jó alvó, van, hogy 12 órát is alszik egyhuzamban.

Dalmát és édesanyját is köszöntötték.
Fotó: Kovács Erika

Az alpolgármester nem érkezett üres kézzel, az önkormányzat ajándékaként csokoládét, virágot és egy 20 ezer forintos utalványt adott át az édesanyának, utóbbit egy helyi vegyesboltban lehet beváltani.

– Tegnap, ma és holnap összesen 22 kisgyermeket köszöntünk. Tavaly nyár óta 7 kisfiú és 15 kislány született. Szerencsére növekvő tendenciát mutat a gyermekvállalási kedv, úgyhogy a következő években is biztosított lesz az óvoda létszáma – mondta Rostás Péter.

Az alpolgármester arról is beszélt, Székkutas a kedvező elhelyezkedése miatt is vonzó a fiatal családok körében. A házak a városhoz képest olcsóbbak, a településen azonban szinte nincs már eladó ingatlan, mert ahogy meghirdetnek egyet, gyorsan új gazdára is talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában