Algyő

2021.09.21. 15:40

A szüretről szól a hét az óvodában

Tisztelettel bejelentem, szüret van a szőlőhegyen – adták hírül kedden az Algyői Szivárvány Óvoda Maci csoportjának tagjai.

K. A. R.

Fotó: Kiss Anna

Az intézményben ugyanis a gyermekek műsorával elkezdődött a szüreti hét, amely az évek során hagyománnyá vált.

Hangulatos előadást mutattak be a pedagógusoknak és társaiknak a gyerekek, akik verseikkel és énekeikkel azt jelenítették meg, hogy hogyan zajlott régen a szüretre való felkészülés a családoknál.

A jelenetet közös táncház követte Nokta Gábor vezetésével.

Fotó: Kiss Anna

Ozsváth Lászlóné óvodavezető lapunknak elmondta, sikeres program náluk a szüreti hét, amelyet a szülőkkel együttműködve rendeznek meg, ugyanis ilyenkor az óvodát és annak udvarát is őszi díszbe öltöztetik termések, tárgyak segítségével, ezek többségét pedig az édesanyák és édesapák adják.

Hozzátette, a folytatásban lesz barkácsolás, krumplinyomda, szövögetés, krumplikeresés, kukoricamorzsolás és csutkából építkezés is. Elárulta, a hetet mulatság zárja, ekkor a helyi faluházban az Algyői Borbarátokkal közösen szőlőt préselnek majd, melynek végén a mustkóstolás sem marad majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában