76 hallgató részesült benne

2021.09.24. 16:49

Átvették ösztöndíjaikat a közgazdászhallgatók – Fotók

Ösztöndíjátadó-ünnepséget tartott a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara (GTK) pénteken. 2012 óta hagyomány, hogy anyagi támogatással segítik a legtehetségesebb közgazdászhallgatókat.

Ebben a félévben a GTK költségtérítéses képzéseiről 76 pályázó részesült támogatásban. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Az ösztöndíjrendszer a tanulmányi eredmény, a szociális háttér, a nyelvtudás és a versenyeredmények alapján jutalmazza a kiemelkedő egyetemistákat. Ebben a félévben a költségtérítéses képzésekről 76 pályázó részesült a támogatásban.

A kari ösztöndíjak mellett vállalati és alapítványi ösztöndíjakra is pályázhattak a hallgatók, ugyanis a GTK 33 partnere csatlakozott a kezdeményezéshez. Több esetben korábbi ösztöndíjas öregdiákok nyújtottak támogatást a jelenlegi hallgatóknak. Többek között az Ökonómia Közhasznú Alapítvány, a Plazma Pont, a Proko Travel és az Athletic Vision képviselői is támogatói okleveleket adtak át az ünnepségen.

– A bírálati szempontok egyszerre tükrözik a munkaerőpiaci igényeket és az egyetemi, tanulmányi kiválóságot is. Emellett értékeli az egyéni erőfeszítéseket is. Erre biztatom önöket, hiszen az SZTE-n van erre lehetőség. A kötelező tanulmányok mellett saját útjukat járhatják akár művészet, akár bármely más tudományág vonzza önöket – biztatta a díjazottakat Szakál Péter, oktatási igazgató, aki a GTK dékánjával, Kovács Péterrel együtt adta át a kari ösztöndíjakat a nyertes pályázóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában