Nyílt napot tartottak a Gábor Dénesben

2021.09.17. 14:40

Az informatika mellett a sport is népszerű

Varga Lilla

delmagyar.hu

20210916 Szeged Pályaválasztási nyílt nap a Gábor Dénes iskolában. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Pályaválasztási nyílt napot tartott általános iskolások számára csütörtökön a Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium. Általános iskolák nyolcadik osztályos tanulói ismerkedhettek meg az intézménnyel, valamint az oktatott ágazatokkal az eseményen.

Blatt-Bogdány Csilla, az iskola szakmai igazgatóhelyettese a rendezvényen beszélt általánosságban az intézményről, a technikumról, szakgimnáziumról, valamint a szakképző iskoláról. A leendő diákok szaktermekben, rövid bemutatókon is megismerték az oktatott ágazatokat. Nyolc ágazat közül választhatnak majd a diákok: környezetvédelem és vízügy, sport, pedagógia, közlekedés és szállítmányozás, informatika és távközlés, valamint elektronika és elektrotechnika. Az előadásokon a szakma rejtelmeibe nyerhettek bepillantást a gyerekek, továbbá az elhelyezkedési lehetőségekről is hasznos információkkal látták el a szakoktatók az érdeklődő szülőket.

Azon fiatalok számára, akik még nem döntötték el, milyen szakmát szeretnének tanulni, rendkívül hasznos volt a rendezvény.

Blatt-Bogdány Csilla kiemelte, hogy manapság a gyerekek többsége sajnos nem tudja, hogy mit és hol szeretne tanulni. Tapasztalatai szerint a technikum egyre népszerűbb a diákok körében, ugyanis az ötödik év után nem csak egy érettségivel, hanem egy szakmával is gazdagabbak lesznek a végzősök, így könnyebben el tudnak helyezkedni a munka világában.

Elhangzott, hogy továbbra is az informatika a legnépszerűbb ágazat a Gábor Dénesben, továbbá a sport, pedagógia és a logisztika is. Az elkövetkezendő hónapokban a tervek szerint újra pályaválasztási nyílt napot is tartanak, így könnyebben eldönthetik a gyerekek, hogy a jövőben mit és hol szeretnének tanulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában