Baks

2021.09.03. 10:00

Eltűnt a konténerek körül az elszórt szemét

munkatársunktól

Már megszűnt a kupleráj, a szemét Baks központjában a szelektív szigetnél. Fotó: Búza Zsolt

A közelmúltban szokatlan és szomorú látvány fogadta a baksiakat a falu központjában: a szelektív hulladékgyűjtő szigetnél – hét van a településen – rengeteg szemét hevert. Búza Zsolt polgármester egy hét eltéréssel fotókat készített, és megkérte képviselőtársát, Somogyi­né Uta­­sy Ibolyát, írjon fi­­gyelemfelhívó szöveget a község Facebook-oldalára. Az iskola igazgatója hangsúlyozta:

„A szelektív azt jelenti, hogy a hulladékot – üveg, műanyag, papír, fém – külön kell gyűjteni és válogatni, hogy újrahasznosíthassák, ezzel csökkentve Földünk terheit. Szeretném, ha unokáink is élvezhetnék bolygónk tiszta vizeit és fáinak hűsítő árnyékát. Igen, mindannyian tehetünk azért, hogy ez így legyen.”

– Azért kértem meg Ibolyát, írjon valamit, mert az én szövegem nem lett volna ilyen cizellált – közölte a polgármester, azzal folytatva: nem tudják, mi történt, kik csinálták, de ez nem volt jellemző Baksra, és még egyszer nem történhet meg.

– És láss csodát! Amint megjelent az írás, eltűnt a szemét. Elég volt a figyelmeztetés, és még ki sem helyeztük a térfigyelő kamerákat, de arra is sort kerítünk. Azt is felvetették, szüntessük meg a szelektív szigeteket vagy zárjuk le, kerítsük körül azokat. Egyik sem megoldás. Az emberek fel­fogását, gondolkodását kell megváltoztatni, hogy mindennapjaik része legyen a szelektív gyűjtés – zárta mondandóját Búza Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában