Csanádpalota

2021.09.17. 12:42

Érvénytelenek a kitüntetések

Munkatársunktól

Bár a júliusi átadási ünnepség­ről lapunk is beszámolt, hivatalosan nincs idei díszpolgára Csanádpalotának – derült ki a makohirado.hu minapi cikkéből. Debreczeni István polgármester június 15-én egy személyben hozott határozatot a kitüntetettek személyéről, a képviselő-testület nélkül dönteni viszont a járványhelyzet miatt csak 14-ig lett volna joga.

A megyei kormányhivatal, látva a jogsértést, másik 3 határozattal együtt érvénytelenítette a kitüntetésekről szólót is. Erről még augusztusban ér­­tesítették a polgármestert, kö­telezve, hogy szeptember 15-ig terjessze a testület elé a kérdéses határozatokat, ő azonban csak szeptember 14-én délután hívott össze e célból rendkívüli ülést másnapra. Ez persze határozatképtelen lett.

– Akkorra már előbb lekötött programom volt, és úgy tudom, több képviselőtársamnak szintén – mondta Perneki László. Szerinte a polgármester rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a jogsértéssel Vetró Jó­­zsefet és a posztumusz kitüntetéssel díjazott Molnár László hozzátartozóit.

– A határozat dátumozásával a jegyző hibázott, aki már nem dolgozik a hivatalban – mondta Debreczeni István, aki elismerte, hogy már augusztusban értesült a határozatról, arra azonban nem válaszolt, hogy miért csak most hívta össze a testületet ez ügyben. Szerinte a képviselők viselkedtek gonosz és kegyeletsértő módon azzal, hogy kikürtölték a történteket.

– Hétfőre új ülést hívtam össze, remélem, akkor megszavazzák a díszpolgárokat – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában