Esélyegyenlőségi törekvések

2021.09.29. 15:13

Ezüst tanúsítvánnyal méltatták a Gazdaságtudományi Kart

Esélyegyenlőségi törekvéseinek fontos mérföldkövéhez érkezett az SZTE Gazdaságtudományi Kara – közölte Kovács Péter dékán szerdán . A bejelentés apropóját az Access4You által kiállított, ezüst fokozatú akadálymentességi tanúsítvány átvétele adta, amelyet ünnepélyes keretek között adott át Méri Tamás, az Access4You társalapítója és üzletfejlesztési igazgatója a kar vezetőjének.

A kar széles körű esélyegyenlőségi törekvéseinek fontos lépése az épület akadálymentesítési tanúsítása. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A tanúsítvány nyolc használói csoport szemszögéből vizsgálja az épület akadálymentességét, a kerekesszékes, a babakocsival közlekedő, az idős, a mozgásában korlátozott, a vak és gyengénlátó, a nagyothalló, a siket, a kognitív zavarral élő és segítő kutyával közlekedő emberek szempontjából.

A kar széles körű esélyegyenlőségi törekvéseinek fontos lépése az épület akadálymentesítési tanúsítása. Fotó: Török János

Kovács Péter hangsúlyozta, a GTK számára kiemelten fontos a modern oktatási-kutatási környezet megteremtése, továbbá a hallgatók, kutatók és külső partnerek közötti kooperáció lehetőségének biztosítása. Utóbbi tekintetében senkit nem érhet hátrány a tekintetben, hogy a kari helyszíneket ne tudja megközelíteni.

Méri Tamás elmondta, az Access4You minősítő rendszer Európa-szerte egyedülálló, ugyanis az élet minden területén, többek között az oktatási, turisztikai, kereskedelmi és kulturális intézmények tekintetében is vizsgálják és szorgalmazzák az akadálymentességi törekvéseket.

– A mai társadalmak mintegy 15 százaléka speciális igényű ember. Ők is ugyanolyan életet szeretnének élni, mint mi. Olyan komplex rendszert alkottunk, mely minden típusú épületről gyűjti az információkat. Azon dolgozunk, hogy e rendszert bevezessük Európa többi országában is – közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában