emlékérmeket is osztottak

2021.09.16. 20:22

Felvette Szent-Györgyi Albert nevét az orvosi kar – Fotók

Jubileumi emlékérmet kapott Szent-Györgyi Albert özvegye.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

– Szent-Györgyi Albert volt az, aki feltette a tudományos világtérképre a Szegedi Tudományegyetem nevét. Nemcsak kutatói, hanem aktív nevelői és közéleti munkát is végzett, a legfontosabbnak pedig a tudást, az igazság keresését és a tettre kész fiatalok nevelését tartotta. Aki ismeri a munkásságát, annak nem lehet kérdés, hogy miért veszi fel karunk újra a nevét – hangsúlyozta Lázár György, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja szeptember 16-án, a kar névadó ünnepségén. Augusztus elsejével ugyanis ismét felvette a kar Szent-Györgyi Albert nevét.

A Nobel-díjas orvos 182. születésnapján, a Szegedi Nemzeti Színházban megtartott programon jubileumi érmeket is átadtak, amelyet Marcia Szent-Györgyi, a Nobel-díjas tudós özvegye, valamint Dobozy Attila, az orvoskar korábbi rektora, és a volt dékánok – Telegdi Gyula, Lonovics János, Benedek György, Vécsei László, Bari Ferenc – kaptak meg.

Csütörtökön koszorúztak is a Szent-Györgyi szobornál, valamint megnyitották a tudós mindennapjait bemutató tárlatot a rektori hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában