Fábiánsebestyén

2021.09.06. 15:41

Generációkat köt össze és közösséget épít a Kinizsi – Fotók

A leghűségesebb dolgozóit köszöntötte a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. A cégnél több olyan család is dolgozik, ahol a szülők a gyerekeknek adják a stafétát, sőt olyan fábiáni család akad, ahol már az ötödik generáció dolgozik a Kinizsinél.

Majzik Attila

Dolgozók köszöntése a Kinizsi 2000 Mezõgazdasági Zrt.-nél. Fotó: Majzik Attila

– Sok mindenre lehetünk büszkék, mint az 1340 hektárnyi öntözhető területünkre, a 700 hektárnyi hibrid kukoricánkra, az irigylésre méltó termelési számainkra, a műszaki fejlődésünkre vagy a földtulajdonosok bizalmára, de leginkább mégis a dolgozóinkra vagyunk büszkék – köszöntötte a cég legrégebbi dolgozóinak családjait Farkasné Márton Katalin, a Kinizsi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója.

A cég első alkalommal, hagyományteremtő céllal hívta össze azokat a családokat, melyek tagja a legrégebb óta dolgoznak a cégnél.

– Fontos, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik megvetették az alapját ennek a ma már virágzó cégnek. Manapság sokkal inkább az a jellemző, hogy a munkavállalók gyakran, néhány év után munkahelyet váltanak. Itt igyekszünk olyan légkört teremteni és olyan fizetést biztosítani, ami versenyképes a fiatal munkavállalók számára is – tette hozzá a cég igazgatója.

A találkozóra negyven család jött össze, köztük több olyan is, ahol nem ritka, hogy két-három generáció is a cégnél dolgozik, de olyan is akad, ahol a munkavállaló szépapja is ott dolgozott, azaz már az ötödik generáció van a Kinizsinél. Az István család tagjai összesen 109, a Juhos család tagjai 114, a Lackó család tagjai 146, a Felföldi család tagjai pedig együttesen 161 éve állnak a Kinizsi alkalmazásában.

Juhos Sándor 1954-ben került a Kinizsihez és nyugdíjazás ott is dolgozott.

– Az építési ágazatban kezdtem, annak lettem később a vezetője. Itt szinte minden épületet ismerek, mindhez van valami közöm. A faluban lévő emeletes házakat is mi építettük, volt, hogy hetvenen dolgoztak velem

– emlékezett vissza a nyugdíjas férfi.

– Sok cégnél nem adatik meg, hogy ilyen alkalmat köszöntsenek, az azonban nem véletlen, hogy sokaknak a gyereke, unokája is itt dolgozik: a Kinizsi generációkat köt össze és közösséget épít

– összegzett Farkas Sándor, a cég egykori vezérigazgatója.

Köszönetet mondtak a sok éven át tartó dolgozói hűségért. Fotó: Majzik Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában