Hét helyi vállalkozó kapta a feladatot

2021.09.13. 17:47

Hatezer négyzetméter járdát újítanak fel Makón

Farkas Éva Erzsébet polgármester aláírta a kivitelezői szerződést hétfőn délelőtt a városházán azon vállalkozások képviselőivel, akik részt vesznek a járdaprogramban. A munka napokon belül elkezdődhet.

Szabó Imre

Emlékezetes, eredetileg úgy volt, hogy ebben az évben a járványhelyzet miatti szűkösebb helyzetre tekintettel csak szerényebb, a Start közmunkaprogramba illeszkedő, központilag finanszírozott járdafelújításokra kerül sor. Ennek során 2300 négyzetméternyi felület megújítását határozták el mintegy 66 millióból, amihez az önkormányzat 5 milliós önerőt biztosított. Ezeket a munkálatokat azóta be is fejezték.

A megbízott vállalkozók – az előtérben Méhes Tibor – szignálják az önkormányzattal kötött szerződést. Fotó: Szabó Imre

Időközben azonban kiderült, hogy a makói költségvetés elbír ezen felül egy saját, 160 milliós hasonló beruházást is, hiszen központilag pótolták az elvont helyiadó-bevételek miatt kiesett pénzt.

Ebből további hatezer négyzetméternyi járdát lehet rendbe hozni.

A polgármester hangsúlyozta, ismét helyi vállalkozók kaptak erre megbízást, a munka napokon belül megkezdődik és várhatóan ősszel be fog fejeződni. A nyolc körzetben hét vállalkozó fog dolgozni, egy ugyanis visszalépett a munkától. Ahogyan az lenni szokott, most is egyenlő arányban részesülnek az egyes körzetek a teljes költségvetésből.

A kivitelezők egyike, Méhes Tibor lapunknak azt mondta, az önkormányzat vállalkozásbarát hozzáállása nagyon pozitív. Az M-Color 2009 Kft. 770 méternyi járdát fog építeni a Tölgyfa, a Petőfi, a Hunfalvi és a Hunyadi utcában, utóbbi helyen parkolót térköveznek. Hogy milyen gyorsan tudnak dolgozni, az időjárástól függ, de az biztos, hogy a munka nagyjából tíz embernek biztosan jövedelmet biztosít a beruházás időtartamára. A csapatot jelenleg szervezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában