Közel háromezren töltötték ki

2021.09.08. 17:28

Ilyen eredményei születtek a nagy Szeged kvíznek – Megfejtések

Az összefoglalóban összegyűjtöttük a cikkeket, fotókat és azt is, melyik kérdésre milyen válaszok érkeztek.

delmagyar.hu

Fotós: Kuklis István

Fotós: Kuklis István

Szeptember elsején egy szegedi kvízt osztottunk meg olvasóinkkal, amit szerda délutánig 2991-en töltöttek ki.

Átlagosan a 10 pontból hetet értek el a válaszadóink, és 57-en voltak, akik mind a 10-re tudták a választ, olyan pedig természetesen nem fordult elő, hogy egyet se találjon el valaki.

Ha még nem töltötted ki a kvízünket, EZEN A LINKEN játssz te is, majd olvass tovább.

1. kérdés

Az első kérdés alapját egy augusztusi napszínes adta, amin kollégánk kerékpár alakú biciklitárolókat fotózott. Helyes választ 1256-an adtak, ami 43,2%.

Fotó: Karnok Csaba

 

 

2. kérdés

A második kérdésre 2664 helyes válasz érkezett, ennyi ember tudta, hogy a kútból ivó kisfiú szobra a Gutenberg utcán van felállítva.

Fotó: Török János

3. kérdés

A képen szereplő tó bizony a Vértó, ezt 2123-an tudták, ami az erre a kérdésre adott válaszok 72,3%-a.

Fotó: Karnok Csaba

4. Kérdés

A lótuszt is egész sokan felismerték, 2164-en válaszoltak helyesen a feltett kérdésre.

Fotó: Karnok Csaba

5. kérdés

Az első olyan kérdés volt, melyen többen elgondolkoztak, és az első olyan kérdés, amely olyan dologról szólt, amit nem találunk meg a szegedi utcákon. A régi laktanya épületének udvarán áll az emlékmű maradvány, mely a császári és királyi szegedi 46. gyalogezrednek állított emléket. Ezt 1304-en válaszolták meg helyesen.

Fotó: Karnok Csaba

6. kérdés

A szegedi zsinagógát 2017-ben adták át felújítva úgy, hogy a kertet is újrarendezték. Erre kérdésre 804 helyes válasz érkezett.

Fotó: Karnok Csaba

7. kérdés

Augusztus 25-én írtunk róla, hogy a Kálvária sugárúton áll nyitott padlással egy műemlék épület, erre 1400-an emlékeztek jól. A helyreállítás a járvány miatt csúszott, de az ígéretek szerint bekövetkezik.

Fotó: Karnok Csaba

 

8. kérdés

Talán az egyik olyan feladat volt, amire majdnem egyértelmű a válasz. A képen egy szurikáta látható, és 2917-en jól is válaszoltak. A fotót egyébként kollégánk az állatkertek éjszakáján készítette a Szegedi Vadasparkban.

Fotó: Török János

9. kérdés

2830-an adtak helyes választ arra a feladványra, melyben megkérdeztük, hogy melyik parton adtak át idén szabadstrandot. A Lapos Beachen egyébként vannak napozóágyak, zuhanyzók, büfé, és vízimentők is figyelnek a fürdőzőkre. A szezonnak azóta vége, de jövőre már hosszabb ideig tartanak majd nyitva.

Fotó: Kuklis István

10. kérdés

2381 helyes válasz érkezett az utolsó kérdésre, melyben azt kérdeztük, melyik malomnak ünnepelték a 200. születésnapját idén nyáron. A kiskundorozsmai szélmalom volt a megfejtés. Az évfordulóra egyébként egy egész hétvégés rendezvénysorozatot szerveztek júniusban.

Ha ezzel a kvízzel elégedett voltál, és másik kvízt is szívesen kitöltenél, kattints a ma megjelent játékunkra, mely Szegeden járt hírességekről szól!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában