Szeged

2021.09.07. 13:35

Nagy Péterrel próbálhatták ki a súlyemelést a móravárosi diákok – Galéria

Nagy Péter szegedi súlyemelő volt a vendége kedden a Móra iskola olimpiai projekthetének. A Tokióban 7. helyen végzett versenyző felügyeletével azt is kipróbálhatták a diákok, milyen érzés a magasba emelni a súlyokat.

T. K.

A mórás diákok az olimpikon felügyeletével kipróbálhatták, milyen nehéz sport a súlyemelés. Fotó: Frank Yvette

Nagy Péter súlyemelő olimpikon volt a vendége kedden a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolának. Az intézményben a tanév kezdete óta olimpiai hetet tartanak, ennek zárónapjára hívták meg a szegedi sportembert, aki Tokióban élete 3. olimpiáján az eddigi legjobb eredményét érte el 7. helyezésével.

Krämmer Erika nevelési igazgatóhelyettes a teljesen megtelt aulában vezette le a beszélgetést, amelyen szó esett Nagy Péter idei teljesítményéről ugyanúgy, mint például étkezési szokásairól.

A diákok megtudhatták, hogy Nagy Péter hatalmas termete és iszonyatos terhelése ellenére sem táplálkozik speciálisan.

– Két-három szelet hús és sok zöldség – foglalta össze a lényeget. De felidézte olimpiai szereplését is. Mint mesélte, senki nem tudja, miért honorálta a zsűri három piros lámpával az utolsó gyakorlatát.

– Szerencsére idén először volt már lehetőség challenge-re, amit ki is használtunk. Miután pedig visszanézték a produkciómat, azt mégis érvényesnek találták, így hat hibátlan fogással 396 kilóig jutottam, amivel megnyertem a B csoportot – mesélte. Ez pedig, mint utóbb kiderült, a 7. helyhez volt elegendő.

A rövid élménybeszámoló végén a diákoknak lehetőségük volt fotózkodni a szegedi olimpikonnal, sőt 50 kilós súllyal ki is próbálhatták Nagy Péter sportját.

– Igazából ezzel nem az volt a célom, hogy kedvet csináljak nekik a súlyemeléshez, csupán érdekességnek szántam. De ha már néhány fiatalt ezzel a beszélgetéssel rávettem a mozgásra, megérte beszélnem

fogalmazott lapunknak a szegedi olimpikon, aki mindig szívesen vállal hasonló felkéréseket, mert hisz abban, hogy ha jó példát mutat azzal, hogy kitartással hova lehet eljutni sportolóként, az mindenképpen sokat jelent.

Az olimpiai projekthét zárásaként az iskola gólyái sportágakhoz kapcsolódó élőképeket mutattak be, majd kihirdették az egy hetes versenysorozat végeredményét.

A mórás diákok az olimpikon felügyeletével kipróbálhatták, milyen nehéz sport a súlyemelés. Fotó: Frank Yvette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában