Csongrád

2021.09.14. 11:56

Nagyberuházással hoznak létre 120 új munkahelyet Csongrád-Bokroson

Közel 15 milliárd forint értékű beruházással bővíti magyarországi kisállateledel-gyárát a Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, rágógumi, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója. A beruházásnak köszönhetően 120 új munkahely létesül. A csongrád-csanád megyei gyár már most is 1000 főnek ad munkát és 50 országba szállítja termékeit.

delmagyar.hu

Gazdaságilag kiemelkedően jelentős, közel 15 milliárd forintos befektetés keretében bővíti csongrád-bokrosi gyárát a Mars élelmiszeripari világcég. – írja a cég közleményében.

A népszerű kisállateledel-termékeket – száraztápokat és jutalomfalatokat – előállító üzem 120 új munkahellyel bővíti munkatársainak létszámát. Az üzemben többek között olyan ismert márkák termékeit gyártják, mint a Pedigree, Dentastix, Whiskas és Dreamies. A bővítés a tervek szerint idén szeptemberben indul és 2022 év végére készül el.

A Mars a tervek szerint bővíti a meglévő technológiai vonalak kapacitását, valamint új kutatás-fejlesztési programot is indít.

Az új munkatársak toborzása mérnökök (gépész-, villamos-, élelmiszertechnológiai és minőségbiztosítási), valamint munkavédelmi, illetve termelési szakemberek számára kínál széleskörű lehetőséget.

A beruházás tervezése és megvalósítása már a 100 éves hagyományokkal rendelkező élelmiszeripari vállalat globális fenntarthatósági programjához illeszkedve zajlik.

„A ma bejelentett beruházás nagyon komoly elismerése az eddigi 25 éves munkánknak. Gyáregységünk kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mars globális termelési hálózatán belül. Több pályázó helyszínnel versenyben a Mars a bokrosi gyárát választotta ki erre a fejlesztésre, ezzel a Mars kifejezte elkötelezettségét a munkatársai és üzleti partnerei felé. A beruházás elismerés és egyben megerősítés, hogy a Mars bízik a magyar gazdaságban és elégedett a magyar munkatársak teljesítményével” – mondta el a beruházás kapcsán Szabó Gábor gyárigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában