terrorcselekmény miatt emelt vádat ellene

2021.09.10. 08:57

Nem kapott új jogosítványt, szurkálással fenyegette meg közösségi oldalán az ügyintézőt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a közösségi médiában kiírt fenyegetéssel kívánta visszaszerezni bevont vezetői engedélyét.

delmagyar.hu

20210111 Szeged A járványhelyzet ideje alatt is megy a munka a Kormányablakban fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: A kép illusztráció / Kuklis István

A vádlottat eltiltották egy szabálysértés miatt a járművezetés valamennyi kategóriájától 2021. február 28-ig. A lejáratot követő napon, azaz 2021.március 1-jén megjelent a megyei kormányhivatal egyik járási hivatalában, hogy új vezetői engedélyt igényeljen. A kormányablakban szakügyintézőként dolgozó nő közölte a vele , hogy mivel időközben újabb szabálysértése miatt bevonták a vezetői engedélyét, új jogosítvány kiállítására nincs lehetőség.

A vádlott a közlést ingerülten vette tudomásul és feldúltan távozott a hivatalból.

Ezután a férfi az egyik közösségi oldalon a nyilvánosan elérhető bejegyzést tette közzé, mely szerint kéri az intézkedést a jogosítványa felől, különben meg kell szurkálnia valakit.

Nehezményezte a bejegyzésében azt is, hogy megint három hónapra bevonták a jogosítványát, nem adják azt vissza, illetőleg nevén nevezve megfenyegette az ügyintézőt, hogy költözzön el a városból, nincs biztonságban.

A közösségi oldalon nyilvánosságra hozott fenyegetés ismerősökön keresztül eljutott az ügyintézőhöz és mind benne, mind pedig a kormányhivatal dolgozóiban komoly félelmet keltett.

Ezután a vádlott 2021. március 3-án is megjelent a járási hivatalban, ahová azonban a fenyegetéseire figyelemmel őt már nem engedték be, hanem a rendőrséget értesítették.

A vádlott a kormányhivatali szakügyintézőt, mint állami szerv tisztviselőjét személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg annak érdekében, hogy jogosítványa kiállítása kapcsán intézkedésre kényszerítse.

A főügyészség a férfival szemben állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában