Öttusa, box, vízilabda

2021.09.07. 11:16

Olimpiát tartottak a mórás diákok

Öttusáztak, boxoltak, vízilabdáztak a mórás diákok tegnap a Kálvária téren. A vicces erőpróbákon az olimpiai témahét keretében vettek részt: minden osztály átültetett egy sportágat a játszótéri megvalósíthatóság formájába, melyet a többiek ki is próbáltak. Ma igazi olimpikonnal is beszélgetnek, ezzel zárul az iskolaindító programsorozat.

T. K.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az iskolakezdés mindig nehéz: a diákok számára sokszor gondot okoz két és fél hónap után újra belerázódni a dolgos hétköznapokba. A Szegedi SzC Móravárosi Szakképző Iskolában ezért hagyomány, hogy minden tanévet projekthéttel kezdenek a 10-11. évfolyamosok, így kötetlen hangulatban lehet visszaszokni az oktatásba. Idén az olimpiát választották témának: az osztályok a számukra kisorsolt sportágból először egy elméleti feladatsort állítottak össze, majd másnap mindenki részt vett mindenki kvízén.

Tegnap pedig a leglátványosabb részéhez értek a projekthétnek: a szintén az egyes osztályok által összeállított fizikai, ügyességi, erőnléti feladatokat is forgószínpad-szerűen mindenki kipróbálhatta.

A Kálvária tér tehát reggelre olimpiai sporthelyszínné változott, ahol egyszerre lehetett lovagolni, boxolni vagy éppen vízilabdázni. És hogy mindezt hogyan lehet egy üres, füves téren megvalósítani? Hamar kiderült, hogy némi kreativitással nagyon könnyen. Az öttusázók lova például egy bájos, rózsaszín lófejjel felszerelt felmosónyél volt, a lövészetet vízipisztollyal tették veszélytelenné, a kajakozást pedig víz nélkül úgy oldották meg, hogy az iskolai tornapadon helyet foglaló sportolót hárman padostól felkapták, és körberohantak vele, miközben ő lelkesen lapátolta a levegőt.

A vicces sportfeladatok után ma egyébként a valódi sportokról is szó esik majd, az iskolába látogat ugyanis Nagy Péter súlyemelő, akivel a diákok beszélgethetnek. A projekthetet a 9. évfolyamosok élőkép-bemutatója, illetve eredményhirdetés zárja, majd szerdától megkezdődik a hagyományos, tantermi oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában