Hódmezővásárhely

2021.09.10. 12:50

Orvosokat is költöztetne az EVP-épületbe a város

A Promenad24 információi szerint a vásárhelyi önkormányzat az utcára akarja tenni az Egészséges Vásárhely Programot (EVP) szervező irodát. A város az ezzel kapcsolatos közleményében azt írta, az épület emeletén lévő 3 helyiséget kérték, ahová háziorvosi rendelőket akarnak beköltöztetni, többek között a polgármestert támogató Mester János, a közgyűlés tagja is ott rendelne.

Kovács Erika

A polgármester megerősítette, Mester János önkormányzati képviselő háziorvosi rendelője is az EVP épületébe költözne. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az EVP országosan egyedülálló népegészségügyi kezdeményezés, amelyet 2008-ban hozott létre a város, és a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi El­­látó Központ Hódmezővásárhely–Makó intézményének szervezeti keretei között működik. A lakosság egészségmegőrzése, a betegségek megelőzése érdekében dolgoznak. Az EVP a kór­­ház területén található, az önkormányzat tulajdonában lévő L épületben működik. A 2017-ben megkötött szerződés szerint az EVP 2023-ig használhatja az irodákat.

A polgármester megerősítette, Mester János önkormányzati képviselő háziorvosi rendelője is az EVP épületébe költözne. Fotó: Kovács Erika

Az önkormányzat közleményben reagált a vásárhelyi sajtóban megjelent hírre. Azt írták, az EVP-nek küldött levélben nem volt szó megszüntetésről, viszont a háziorvosi alapellátás biztosítása során előállt egy, a szerződés megkötésekor előre nem látható, rendkívüli esemény. Három háziorvosi ren­delőnek kell helyiséget biz­tosítaniuk 2022. január 1-től.

– A 3 rendelő az Andrássy úti szolgáltatóházban méltatlan körülmények között, nem akadálymentes környezetben működik. A tulajdonos december végével felmondta a szerződést, a rendelőknek helyet kell találnunk. Az összes, létező in­­gatlanunkat felajánlottuk a háziorvosoknak, ők ezt választották. A város is az L épület emeleti részében tudná a leghatékonyabban kialakítani a rendelőket – válaszolta megkeresésünkre Márki-Zay Péter polgármester. Hozzátette, ehhez kértek segítséget az EVP-irodától, hogy az általuk rendszeresen, a program megvalósítása érdekében használt helyiségek kivételével 2022. január 1-jétől adják át a helyiségeket az említett célból.

Lázár János, a térség ország­gyűlési képviselője a Rádió7 Közös nevező című műsorában beszélt a történtekről.

– A hódmezővásárhelyi kórház folyamatos ostrom alatt áll, mert a városnak olyan polgármestere van, aki folyamatosan szívatja az intézményt, pénzügyi és egyéb vegzatúrának teszi ki – fogalmazott Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában