SZC Móravárosi Szakképző Iskola

2021.09.25. 12:13

Sárkányhajóval szelték a tiszai habokat a tanulók

A magyar kezdeményezésű Európai Diáksport Napján a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola diákjai futottak, asztaliteniszeztek, különféle karatetechnikákat próbáltak ki. Azonban a leglátványosabb eleme a napnak a sárkányhajózás volt, amely a Partfürdőről indult. A tanulók számára fantasztikus élményt nyújtott a tiszai evezés.

V. L.

A legnépszerűbb a sárkányhajózás volt a sportnapon. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az Európai Diáksport Nap alkalmából az intézményben számos mozgásformában mutatták meg ügyességüket a diákok. Többek között futás, karate, asztalitenisz és sárkányhajózás közül választhattak a tanulók. A tanévkezdő projekthéten – amely az olimpia jegyében zajlott – az osztályok különböző sporttevékenységekben való részvételt nyertek – mondta Krämmer Erika, az intézmény igazgatóhelyettese.

A legnépszerűbb a sárkányhajózás volt a sportnapon.
Fotó: Karnok Csaba

Kiemelte, hogy a sárkányhajózásnak nagy hagyománya van az iskolában, külön csapatuk is van, amelynek a neve Móra City. Ebben oktatók és tanulók vegyesen edzenek, heti rendszerességgel. Hozzá­tette, hogy kiváló az iskola kap­csolata a Szegedi Sárkányhajó Egyesülettel, ezért a gyerekekkel is igyekeznek minél többször vízre szállni. Az intézményben a testnevelést oktatók lelkesen és aktívan tanítják az egészséges életmódra a tanulókat, illetve megragadnak minden alkalmat arra, hogy különféle sporttevékenységeket folytassanak a fiatalok.

A 10/A osztályfőnöke Tompa Valéria elkísérte az osztályát a sporteseményre, azaz a sárkányhajózásra. A gyerekek men­­tőmellényben szálltak vízre a biztonságuk érdekében. Ungi Bence a diákokkal együtt evezett, aki az intézmény testnevelő tanára, valamint tagja a Móra City csapatának. Amennyiben a gyerekeknek megtetszett a különleges sárkányhajózás, a jövőben bekapcsolódhatnak az edzésekbe. A hajót Balaicz Tibor kormányozta, aki a Szegedi Sárkányhajó Egyesület elnöke és edzője, a diákok pedig lelkesen eveztek és boldogan szelték a habokat a különleges sárkányhajóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában