Különleges programmal készült a Szegedi Szakképzési Centrum

2021.09.25. 17:30

Szakmafesztivál a Dugonics téren – Fotók

Különleges programmal készült a Szegedi Szakképzési Centrum szombaton a fiataloknak és családjaiknak, ugyanis Szakmafesztivált tartottak a Dugonics téren.

K. A. R.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Erdélyi Margit, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, összesen tíz intézményük szakmakínálatába kóstolhattak bele azok a diákok, akik még a pályaválasztás előtt állnak és nem tudják, hogy hol szeretnének továbbtanulni az általános iskola után. Jelezte, a fiataloknak lehetőségük volt arra, hogy kipróbáljanak egyes szakmákat a standoknál.

Jó hangulatú családi rendezvény volt, ahol a gyerekek és a szülők egyaránt találtak érdekességet maguknak. A legkisebbeket ugrálóvár és csillámtetoválás várta, míg a nagyobbak kipróbálhatták például a robotkart és a drónreptetést is.

Az élményekben gazdag információgyűjtő napon az egyik legnagyobb sikert a Pick Szeged játékosai aratták, Bodó Richárdtól és Bánhídi Bencétől bárki kérhetett egy aláírást és egy szelfit.

Szintén sokakat a térre csábított Rúzsa Vivien, az egyik leghíresebb hazai, Szegeden élő Tik-tokker, jelenleg 306 ezer követője van a TikTok-on. Délután a téren járt Farkas Timi is, aki először a YouTube-on vált híressé, ma már pedig infleuncerként tevékenykedik, ő 431 ezer követőt tudhat magáénak az Instagramon.

A fesztiválon egyébként az intézmények diákjai is bemutatkoztak, a Gábor Dénes énekkara a Mi vagyunk a Grund! című számot adta elő, míg a Vedres fiataljai táncbemutatóval készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában