A beruházás végével ezek lesznek érvényesek

2021.09.27. 17:00

Videón magyarázzák el, hogyan fogunk közlekedni a Belvárosi híd környékén

Már egy ideje elkezdték az Oskola és a Híd utca felújítását, és okozott is sok szokatlan helyzetet a forgalomnak. A Stefánián is folynak a munkálatok. Videóban magyarázzák el, hogyan fogunk közlekedni akkor, ha mindennel készen lesznek.

delmagyar.hu

Forrás: megujul.szeged.hu

A Belvárosi híd szegedi oldalán több évtizede változatlan a közlekedési infrastruktúra. Megnőtt az autózók és a kerékpárosok száma is, ami sokszor teremt balesetveszélyes helyzeteket. Ezzel magyarázzák azt a döntést, hogy a híd környékén főleg a kerékpárosoknak fog kedvezni a közlekedés új iránya. A tervek egy korábbi bizottsági ülésen komoly vitát gerjesztettek.

A SASMob Szeged videójában összeszedte a várható, lényeges változatokat, amik a következőek lesznek:

  • Kerékpárral megközelíthető lesz a kereszteződés minden irányból.
  • A trolik a Stefánián egy sávban fognak közlekedni a biciklisekkel, ezzel védenék ki, hogy az autók között várakozzanak
  • Az Oskola utca és a Stefánia között megszűnik az átvezető forgalom, aki egyikről a másikra akar átjutni, annak majd kerülnie kell.
  • A Széchenyi téren a Posta elől és a Deák Ferenc utcáról többé nem lehet a híd felé kanyarodni, az erre tartó forgalom a Stefániát fogja használni.
  • Röviden ezt úgy foglalták össze, hogy autóval csak akkor érdemes erre jönni, ha a hídra, Újszeged felé tartunk, onnan érkezünk vagy közvetlenül belvárosi úticélhoz igyekszünk.

    https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=224041686274726

    Itt tartanak most

    A Híd utcán már az útburkolatot készítik, ide csak a Deák Ferenc utca felől érkezik autós forgalom a Belváros felől. A Stefániáról egyelőre nem lehet a hídra ráhajtani, ugyanis a körforgalomban munkálatok zajlanak. Az Oskola utca jelenleg még fel van túrva.

    Kerékpárral egyszerűbb?

    A biciklis forgalmat a Somogyi utca – Révai utca – Béla utca felé terelték. Itt kétféleképpen lehet feljutni a Belvárosi hídra. Ha van annyira bátor a kerékpáros, akkor felkanyarodik a Béla utcáról a Roosevelt térre, és onnan próbál meg feljutni, bár ez a veszélyesebb verzió. Vagy a kerékpáros fogja a járművét, és felsétál a híd lépcsőjén oldalt. Egyik sem olyan vonzó lehetőség, de nem is megoldhatatlan.

    Ti hogy hajtotok kerékpárral a Belvárosi hídra? Küldjétek el tapasztalataitokat az [email protected] emailcímre.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában