a városban egyelőre nincs új korlátozás

2021.09.08. 12:13

Vírustájékoztatót tartottak Makón

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

- A megérkezett negyedik hullám miatt újra összeállt az a szakmai stáb, amelyik a koronavírus-járvány korábbi szakaszaiban segítette a makói önkormányzat munkáját – jelentette be szerda reggeli sajtótájékoztatóján Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Elmondta, az átoltottság 56-58 százalékos a városban; a 65 év felettiek esetében 70 százalék körüli, a fiatalabb korosztályok körében viszont csak 44-46 százalékos. Ez kevés ahhoz a védettséghez, ami szükséges ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni a mindennapi élet normalitását, ezért oltakozásra biztatta mindazokat, akik még nem éltek a lehetőséggel.

Fotó: Szabó Imre

– Sajnos újra vannak megbetegedések, azok között, akik nem vették fel a vakcinát – tette hozzá.

Az egyik háziorvos, Ábrahám Judit ezt azzal egészítette ki, hogy, az elmúlt 2 hétben folyamatosan emelkedik az új fertőzöttek száma, naponta tucatnyi vizsgálatot kérnek és egyre több a pozitív eredmény. Ezek szinte mind oltatlanok. Javasolta, hogy aki még nem tette, a háziorvosánál vagy az oltóponton adassa be magának a vakcinát.

Azt is ajánlotta, hogy bár egyelőre nem kötelező, nagy tömegben viseljünk maszkot. Tiszlavicz László professzor pedig azt mondta el, hogy a tapasztalatok szerint a beoltottak alig egy-két százaléka betegszik meg, de ők is csak enyhe tünetekkel – a betegek nagyon nagy többsége nem vette fel az oltást. Jó lenne még idén elérni Makón a 80 százalék körüli átoltottságot – tette hozzá.

Lapunk kérdésére Farkas Éva Erzsébet elmondta, hogy Makón egyelőre az országosan érvényben lévő korlátozásokon túl nem kellett semmilyen továbbit bevezetni, az oktatás is a megszokott rendben folyik az iskolákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában