Eltűnt a tengerparti hangulat

2021.10.06. 14:00

Áldatlan állapotok a Laposon – Fotók

Földön heverő nádtetők, gaz, szemét. Szeged tengerparti hangulatot idéző szabadstrandját elhanyagolt állapotban találtuk. Megkerestük a fenntartót, azt válaszolták, hamarosan eltávolítják a szemetet.

delmagyar.hu

Szeged, 2021.06.17 Teljesen megújított Lapost, a népszerű Tisza-parti szabadstrand Fotó: Sándor Judit (SJ) City Magazin

Forrás: Archív fotó

Fotó: Sándor Judit

Június közepén hivatalosan megnyitott a Lapos strand a szegedi fürdőzők örömére. A helyszínen nádfedeles tető alatt bérelhető napozó ágyak, büfé, tusolók, illemhely várta a napozni és a vízben hűsölni vágyókat. A úszók biztonsága érdekében a Tisza vizének elkerített részében lehetett fürödni.

Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta, hogy lefektettek 245 méter vízvezetéket, 265 méteren építettek csatornát, 280 méternyi áramkábelt is beépítettek, és kétezer köbméter földet mozgattak meg az építés alatt – írtuk meg júniusban.

Októberben már így fest a felújított partszakasz.

 

Az ügy kapcsán megkerestük az illetékeseket, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft levélben reagált.

– A Tisza bal partján a Belvárosi híd lábánál lévő Lapos elnevezésű terület jellemzően egy árvízvédelmi, ártéri terület, melyre szezonálisan, jellemzően a nyári hónapokra, szabadstrand lett és lesz kialakítva, a hatályos jogszabályokban előírt feltételeket betartva és betartatva. Szezonon kívül ez egy ártéri terület, ahol az természetes és nem „kriminális” jellegű esemény, ha nő a zöld növényzet, mint ahogy az is, ha a következő szezonkezdésig még a Tisza – akár többször is – teljesen átalakítja a parti rézsűt, vagy akár a növényzetet is. A területen maradt elhasználódott nádtetők elszállítása rövid időn belül megtörténik – közölte Szűcsné Kolonics Erika ügyvezető igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában