Szeged

2021.10.23. 13:54

Az összefogást méltatta a polgármester – Fotók

Botka László: Szeged mindig élen járt a nemzet szabadságáért vívott harcban

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

A szegedi városháza előtti ünnepélyes zászlófelvonás után a Rákóczi téren, Nagy Imre szobránál folytatódott a városi megemlékezés, ahol Botka László, Szeged polgármestere mondott beszédet.

– Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja nemcsak a szabadság ünnepe, hanem az összefogásé is. A magyar nemzet összefogásáé. Ezen a napon ugyanis a magyarok együtt közösen álltak ki az elnyomó hatalommal szemben baloldaliak és jobboldaliak, konzervatívok és liberálisok együtt mondtak nemet a diktatúrára, a hatalom kisajátítására. Városok és falvak együtt lázadtak fel az önkényuralom ellen – kezdte beszédét Botka, majd felidézte az 1956-os szegedi történéseket.

Így folytatta: 1956-ra az emberek megelégelték, hogy az ország vezetői minden eszközt csak a hatalmuk kisajátítására használnak fel, és a legfőbb céljuk azt, hogy senki más ne férhessen hozzá.

– Szeged mindig élen járt a nemzet szabadságáért vívott harcban. Így volt ez az 1848-as forradalom idején, 1956-ban, majd ‘89-ben a rendszerváltáskor is és tudom, hogy nincs ez másként ma sem – fogalmazott ünnepi beszédében a szegedi polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában