Az erdélyi árvákért rotyogott a halászlé a bográcsokban

2021.10.30. 20:01

Böjte Csaba Szegedre látogatott, jótékonysági főzőversenyt is rendeztek – Galéria

Böjte Csaba személyesen látogatott el a szegedi Ótott Ferenc idei utolsó jótékonysági vacsorájára, amelynek bevételéből az erdélyi árvákat támogatják. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója szentmisét celebrált, olvasóinknak pedig jó tanáccsal kedveskedett.

Koós Kata

Szeged 2021.10.30. jótékonysági főzőverseny és Böjte Csaba által tartott mise a Horthy úszóház mellett fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Immár nyolc esztendeje szervez minden októberi hétvégén jótékonysági vacsorákat Ótott Ferenc, a Horthy Csónakház tulajdonosa, a Magyar Kolping Szövetség szegedi elnöke, hogy a bevételből a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által felkarolt esztelneki és kézdialmási árva gyerekeket támogassa. Idén a támogatottak köre bővült, ugyanis immár a kárpátaljai, beregszászi Sámuel Alapítvány által pártfogolt, rászoruló nagycsaládokat is segítik az adományokból.

– Egy nagy baráti kör alakult a támogatókból az évek során. Amit az erdélyi és kárpátaljai nevelők kérnek, azt vásárolok a befolyt összegből, amelyet mindig személyesen viszek el, de építettünk már kerítést és szigeteltünk is. Most például azt jelezte az egyik árvaház, hogy mindenekelőtt hűtőszekrényre lenne szükségük. Sosincs meghatározva, hogy mennyibe kerül egy-egy vacsora, mindenki a szándéka és lehetősége szerinti összeggel járul hozzá – részletezte Ótott Ferenc, aki hozzátette, a tavalyi vacsorák alkalmával 1,3 millió forint gyűlt össze az árváknak, idén pedig megdőlt a tavalyi rekord.

Csaba testvér szentmisét celebrált a Szeleczky színpadon. Fotó: Kuklis István

A jótékonysági akció történetében először Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az erdélyi alapítvány megálmodója, a gyermekotthonok vezetője az idei záróvacsora alkalmával Szegedre látogatott, ahol szentmisét celebrált a megjelenteknek. A nagyszámú érdeklődő kiszolgálása céljából ez alkalommal halászléfőző versenyt szerveztek, amelyre kilenc csapat jelentkezett. A zsűrielnök Varga Sinka Zoltán séf volt, aki hangsúlyozta, mindenkinek aranyérem jár, hiszen e versenyen nem a győzelem, hanem a jócselekedet volt a legfőbb motiváció.

Csaba testvér lapunknak elmondta, 1993 óta közel hatezer gyereket fogadtak be az immár több mint 80 gyermekotthonba. Jelenleg több mint 1200 gyerekről gondoskodnak. Szegedre a hála s a köszönet hozta el szombaton.

– Most alkalmam nyílt megköszönni Ferencnek a háromszéki gyerekek iránt tanúsított jóságát és szeretetét. Le vagyok nyűgözve és nagyon boldog vagyok, hogy együtt tudunk örvendeni Istennek és egymásnak

– fogalmazott, majd jó tanáccsal kedveskedett olvasóink számára. Arra a kérdésre ugyanis, hogy mire van leginkább szükség, korántsem anyagi javak sorolásával adott választ.

– Türelemre. Ez a két év koronavírusos időszak afféle vénleány-képző tanfolyam volt. Annyi rigolya kijött az emberekből, olyan zsémbesek, nyafogósak, szúrósak kezdtek lenni, hogy a legfőbb tanácsom, hogy merjünk jókedvűek lenni. Nem olyan rossz ez a világ. Az élet öröm – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában