40 négyzetméteres az egy szoba összkomfort

2021.10.19. 13:10

Eddig lehet bérlakásokra pályázni Domaszéken

Két önkormányzati bérlakásra is pályázatot írt ki Domaszék a Dankó Pista téren, egy költség­alapúra és egy ifjúsági garzonlakásra. Előnyben a helyiek és az ott dolgozók.

Kovács András

20211018 Domaszék Dankó tér, Bérlakást és ifjúsági garzont is pályáztat a település Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: Török János

A költségalapú lakás bérlője csak olyan személy lehet, aki eddig legalább 5 év állandó, bejelentett lakással rendelkezett Domaszéken. E feltétel hiányában elég, ha egy települési munkáltatónál legalább 1 éve alkalmazásban áll. Nem köthető bérleti szerződés azzal, aki önálló beköltözhető lakásingatlannal, annak minősülő tulajdoni hányaddal és azon haszonélvezeti joggal rendelkezik, önkormányzati lakásban bérlő vagy jogcím nélküli használó.

Az elbírálásnál előnyt élveznek azok, akik a legkisebb, 29,2 ezer forintos lakbérnél nagyobb összeg fizetését vállalják, akiknek kiskorú gyermeke van és akik Domaszék közösségi életében nagyobb szerepet vállalnak. Pozitívum az 5 évnél rövidebb bérleti szerződés vállalása is.

Önkormányzati lakások a Dankó Pista téren. Fotó: Török János

Az egyeztetett időpontban megtekinthető lakás 60 négyzetméteres, két és fél szobás, összkomfortos és december első napján lehet beköltözni. A pályázatokat a polgármesternek címezve, Németh László Szervezési és Jogi Csoport vezetőnél kell benyújtani személyesen a Köztársaság tér 1. szám alatt vagy elektronikusan a [email protected] e-mail-címen november 5-én 12 óráig.

Az elbírálás határideje november 23. Az eredményről az érintettek határozatban értesülnek.

A bérlő köteles a szerződés megkötésével egy időben a polgármesteri hivatal pénztárába a lakbér havi összegének négyszeresét kaucióként letétbe helyezni. Költségalapú bérlakás, valamint fecskeház bérleti jogát nem kaphatja meg az a pályázó, akinek a helyi önkormányzatnál köztartozása van.

A fecskeháznál bérleti jogviszony csak azzal köthető, aki 35. életévét nem töltötte be a pályázat benyújtásáig, házastársával vagy élettársával együtt költözik, kereső­tevékenységet folytat vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója, s vállalja a havi rendszeres előtakarékosságot, melynek mértéke legalább havi 10 ezer forint.

Itt is ugyanazok a szempontok jelentenek előnyt a pályázatnál, az előírt legkisebb havi lakbér azonban kisebb, 19,5 ezer forint. A garzonlakás 40 négyzetméteres, egy szobás, összkomfortos, és december 15-ével lehet beköltözni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában