Januártól pályázni kell a gyógyszer- és lakhatási támogatásra

2021.10.06. 11:37

Évente 252 millió forintot hoz Szegednek a tram-train

Új kutyafuttatók lesznek, új vezetője lesz a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft.-nek, a tram-train-ből pedig jelentős bevétele lesz a városnak. Januártól pályázni kell a gyógyszer- és lakhatási támogatásra.

K. A. R.

20210131 Szeged városháza fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Illusztráció: Kuklis István

Az 1-es villamos pályáját a tram-train csak úgy használhatja, ha a MÁV-START Zrt. bruttó 50 millió forintot meghaladó szerződést köt a Szegedi Közlekedési Társasággal – ez derült ki a pénzügyi bizottság szerdán megtartott ülésén. A megállapodás által a társaságnak évente 252 millió forintos bevétele lesz a hálózat-hozzáférési szolgáltatásból és a vontatási villamos energia díjából.

Az előterjesztés szerint az SZKT a bevételt a tram-train miatt megnövekedett költségekre fordítja majd.

A szerdai ülésen szó volt arról is, hogy a Búvár-tó melletti területen elkerített, míg Szőregen, a Pálya téri füves területen táblával jelzett kutyafuttatót hoznak létre.

Emellett döntöttek arról is, hogy januártól hatályon kívül helyezik azt a rendeletet, miszerint a veszélyhelyzet alatt lakhatási és gyógyszertámogatást kapnak egyes városlakók, akik csaknem 2 éve felülvizsgálat nélkül kapják a pénzt az önkormányzattól. Jövő évtől tehát pályázni kell majd a támogatásra.

Szintén fontos változás, hogy október 16-tól már nem a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft., hanem a Szegedi Vadaspark látja el a gyepmesteri feladatokat. Továbbá Jávorszky Iván távozása után Szűcsné Kolonics Erikát választották meg a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nkft. élére, aki 13 éve dolgozik az önkormányzati cégnél.

Az új vezetőt Szabó Bálint és Német Ferenc is arra kérte, hogy a jövőben a céghez tartozó médiumok ne álnéven kommunikáljanak és ne propaganda, hanem szakmai munkát folytassanak. Joób Márton pedig arra tett javaslatot, hogy a cég vegye fel a kapcsolatot a tao-s egyesületekkel és tao-támogatásból újítsák fel a medencéket a Partfürdőn.

Emellett a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása a 2020. évi maradványból korszerűsíti a fűtésrendszert a Kálvária sugárúti telephelyén, az Acél utcai intézményében felújításokat végez, míg a Moszkvai körúti épületet konténerrel bővítik ki, ahol melegedő és népkonyha üzemel majd.

A Cserepes sori piac eladásának kérdése

A Szegedi Szociális Bizottság 3 nem, 4 igen, 1 tartózkodás szavazattal elutasította a Cserepes sori piac eladásának előterjesztését. A szociális bizottság szerint tehát nem lehet eladni a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában