kötetlen programokra is szakított időt

2021.10.19. 12:20

Híres borászatot és pékséget látogatott meg a szomszédban Orbán Viktor

Nem csak hivatalos ügyben járt tegnap Szabadkán Orbán Viktor. A Szeged-Szabadka alapkőletétel után több kötetlen programot is beiktatott: többek között egy híres vajdasági borászatban és Szabadka kultikus pékségében is járt.

Horgos, 2021. október 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb elnök a szerbiai Horgoson, a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításindító ünnepsége elõtt 2021. október 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fotó: Fischer Zoltán / MTI

Október 18-án Orbán Viktor Horgosra utazott, hogy ott a szerb köztársasági elnökkel, Aleksandar Vučićtyal letegyék a már épülő Szeged-Szabadka vasútvonal alapkövét. A hír bejárta a sajtót, de nem csak a médiumok, maguk a politika képviselői is tájékoztatták az embereket arról, éppen merre vitt az útjuk.

Miután megtörtént az ünnepélyes alapkőletétel, a magyar és a szerb elnök a Palics melletti Zvonko Bogdan pincészetbe látogatott el. Erről Vučić posztolt Instagram-oldalán, ahol a bejegyzésében a közös projekt sikerességéről ejtett szót.

" data-instgrm-version="14">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A Palics és Ludas között elterülő borászat valóban egyedülálló látvány nyújt a látogatók számára. Ha nem is sikerül személyesen ellátogatnunk ide, legalább virtuálisan érdemes bepillantanunk a birtokba.

Orbán Viktor következő úticéljáról már a vajdasági Pannon RTV tájékoztatott. Mint írták, miután a magyar miniszterelnök részt vett a fogadáson, maga kérte, hogy menjenek el burekozni. Erre kiváló helynek bizonyult a valóban finom péksüteményeket áruló szabadkai Lipa pékség. Ide Pásztor István és több vajdasági magyar politikus kísérte el Orbánt. A látogatásról a dolgozók számoltak be, akik maguk is beálltak egy fotóra a magyar miniszterelnök mellé.

A szabadkai kalandok azonban nem itt értek véget, hiszen a város utcáin is akadtak olyanok, akik felismerték és közös fotót kértek Orbán Viktortól. A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában osztotta meg, hogy éppen egy szerb nő állítja meg és kéri fel néhány közös fotóra. A hölgy szemmel láthatóan nagyon örült a találkozásnak.

Úgy látszik, a miniszterelnök igencsak kedvelheti az észak-szerbiai várost, hiszen néhány héttel ezelőtt a városháza tornyába, valamint egy helyi kávépörkölőhöz is ellátogatott civilben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában