Makó, Honvéd városrész

2021.10.03. 11:58

Nem vállalták a betervezett összegért a közösségi ház építését

Nem az önkormányzat hibájából ugyan, de mégis csigalassúsággal halad a makói Honvéd városrészbe megálmodott közösségi ház megvalósítása. Most arra kell várni, lesz-e pluszpénz a beruházásra, mert az eredetileg kitűzött összegért senki nem vállalta a munkát.

Szabó Imre

Még mindig nem kezdték el Honvédban a közösségi ház építését. Fotó: Szabó Imre

Emlékezetes: a város önkormányzata itt az elmúlt néhány évben közel egymilliárd fo­­rintos központi támogatással nagy léptékű fejlesztési programot hajtott végre. Mint lapunk is beszámolt róla, egyebek mellett szilárd burkolatot kaptak a korábban ezzel még nem rendelkezett úttestek, vízelvezető csatornák épültek, önkormányzati bérlakásokat újítottak fel a korábban szegregátumként elkönyvelt, jelentős részben romák lakta városrészben, sőt, különböző közösségfejlesztő, tehetséggondozó programokat is indítottak.

A beígért fejlesztésekből már csak egyetlen elem van hátra: a közösségi ház és a hozzá tartozó sportpálya, valamint egy szolgálati lakás felépítése van most soron.

Még mindig nem kezdték el Honvédban a közösségi ház építését. Fotó: Szabó Imre

Ennek megépítése viszont még mindig nem kezdődött el. Legutóbb, nyár elején már arról írtunk, hogy kiírták a közbeszerzési eljárást a beruházásra. Ami a közösségi házat illeti, az eszerint 285 négyzetméter alapterületű lesz. Helyet kap majd benne egy 50 ember befogadására alkalmas rendezvényterem, de a helyi roma önkormányzat és a polgárőrség irodája, egy közösségi konyha, mosoda és barkácsműhely is, valamint egy 80 négyzetméteres terasz színpaddal.

Az épület mellett sportpálya épül játszótérrel, röplabda- és focipályával, szabadtéri fitneszgépekkel. A szolgálati lakást pedig egy közeli, már meglévő romos épület felújításával lehet majd kialakítani. Mindezt a Türr és a Wesse­lényi utca kereszteződésében szeretné megvalósítani az ön­kormányzat. A tervezett létesítményeket 180 nap alatt kell felépíteni.

Hogy mindez hol tart, az a szerdai testületi ülésen került szóba. Mucsi Tamás (DK) kérdése nyomán kiderült, hogy a közbeszerzési eljárás sikeresen lezajlott, több jelentkező is volt, csakhogy egyik sem vállalta az eredetileg kitűzött keretösszegért a munka elvégzését. Barna Gábor, a városmarketing-iroda vezetője azt mondta, pluszforrás bevonására van szükség. Ennek érdekében kérelmet ír­­tak az irányító hatósághoz – most arra várnak, hogy kiderüljön, kapnak-e. A munka ak­­kor indulhat, ha sikerrel jár­­nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában