Végre

2021.10.04. 18:58

Erre a hírre várt az egész világ, újra megy a Facebook

Helyreállt a Facebook közösségi oldal és az óriásvállalat tulajdonában lévő egyéb platformok, mint az Instagram és a WhatsApp – jelentették kedden hírügynökségek.

delmagyar.hu

Forrás: Pexels

A Facebook és a hozzá köthető platformok hétfő este váltak globálisan elérhetetlenné, nem sokkal azt követően, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

Ez volt az óriásvállalat történetében a legnagyobb leállás, a vállalat arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak.

A leállásokat nyomon követő DownDetector honlap közlése szerint az elmúlt órákban mintegy 14 millióan jelentették a platformokat. – írja az MTI.

Korábban írtuk:

A Facebook a webhely „nem érhető el” üzenetet jeleníti meg a felhasználóknak, az Instagram pedig „szerverhibát” mutat. A platformokon nem lehet új tartalmakat betölteni.

A Facebook arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak. A társaság nem közölte, hogy mi okozhatja a szolgáltatás kimaradását, amely szakértők szerint nem ritka jelenség, azonban ritkán fordul elő globális szinten. – írja az MTI.

A Facebook és platformjainak globális leállása nem sokkal az után következett be, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét

Korábban írtuk:

A Facebook egyéb szolgáltatásaival is problémát jelentettek világszerte, például az Oculusnál. De nem ez az egyetlen, ugyanis a Downdetectoron keresztül rengeteg jelzés érkezett arra, hogy akadoznak bizonyos szolgáltatások a négy nagy hazai telekommunikációs szolgáltatónál sem, bár úgy tűnik, hogy sokan a Facebook hiba miatt jelentenek hibát náluk is.

A Telekom weboldalán az alábbi üzenettel reagált:

Ahogy a sajtóban is olvashattátok, a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp üzenetküldő nem működik. Emiatt Facebook fiókkal az online önkiszolgáló felületünkre nem tudsz belépni, de az egyéb azonosítókkal való belépés zavartalanul működik (pl. telefonszám, e-mail-cím, MT-ügyfélazonosító). A hiba megoldása a Magyar Telekomon kívül áll, kérjük, emiatt ne keressétek ügyfélszolgálatunkat. Megértéseteket köszönjük!

Mindezek mellett nem futnak olyan játékok sem, melyekbe eddig a Facebookkal léptünk be. Aggodalomra viszont nincs ok, ahogy rendbe hozzák a Facebookot, újra hozzáférünk ezekhez a csatornákhoz.

Korábban írtuk:

A probléma valószínűleg globális, nem csak Magyarországot érinti.

A DaliyMail szerint leállt a közösségi oldal szerverhiba miatt. A Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp is a Facebook tulajdonában van, megosztott infrastruktúrán működtetik őket, így egy esetleges szerverhiba mindre kihat.

A Facebook egyik kommunikációs munkatársa Andy Stones a Twitteren arról tájékoztatja a felhasználókat, hogy tudnak a hibáról, és már dolgoznak a megoldáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában