Október közepéig lehet nevezni

2021.10.05. 18:16

Magyarország szépségeit mutathatják be a fotósok

Október közepéig lehet nevezni az idei Magyarország 365 című fotópályázatra. A hazánk szépségeit bemutató kiírásra amatőrök is jelentkezhetnek és az ismertség mellett akár 1 millió forintot is nyerhetnek.

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Harmadik éve hirdeti meg a kormány a Magyarország 365 című fotópályázatot, melynek szakmai konzultációját tegnap tartották a Szent-Györgyi Albert Agórában. Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke elmondta, a kiírás célja, hogy bárki elmondhassa képei segítségével, mire büszke, mi tetszik neki hazánkban.

– A kiírás technikai feltételeinek köszönhetően, mely alapján akár jó minőségű telefonnal készült kép is nevezhető, nem csak profi, hanem amatőr fotósok is tudnak pályázni és akár fel is tudnak tűnni

– tette hozzá.

Fotó: Török János

Tavaly 28 ezer kép érkezett be a pályázatra, az indulás évében 21 ezer. Ebből választotta ki a zsűri a 3 kategória győzteseit, illetve a közönség a 3 közönségdíjas alkotást.

– Én azonban, mint a pályázat mentora ennél sokkal több fotót szeretnék bemutatni a nagyközönségnek, ezért minden évben készül egy fotóalbum a legjobb 365 képpel. – mesélte Kaiser Ottó.

A versenyre október 18-ig lehet beküldeni a fotókat természet és táj, épített örökség, valamint életképek kategóriákban.

Az 1. helyezett és a közönségdíjasok 1 millió forintot, a 2. helyezett 500 ezer forintot, a 3. helyezett 300 ezer forintot kap minden kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában