Hódmezővásárhely

2021.10.17. 07:00

Nem minden nyugdíjas kapja meg a támogatást

„Vásárhely támogatja az időseket” címmel jelentette meg felhívását az önkormányzat. Tízezer forintos támogatásban részesítik a 65 év feletti, 128 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkező nyugdíjasokat.

K. E.

A torony alatt eldöntötték, csak a 128 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkező 65 év felettieket segítik. Archív Fotó: Török János

Fotó: Török János

A Fidesz helyi szervezete szerint szép gesztus lenne ez az idősek felé, ha nem kötnék jövedelemhatárhoz, és nem a miniszterelnök-jelölt jelölti kampányának finisében jelentették volna be. Lapunkhoz a felhívás közzé­tétele után több nyugdíjas is üzenettel fordult. Felháborítónak tartották, hogy a város összeghatárt húzott.

A torony alatt eldöntötték, csak a 128 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkező 65 év felettieket segítik.
Archív Fotó: Török János

„Rendkívüli települési támogatás keretében időskorúak egyszeri támogatása formájában tízezer forint adható annak a személynek, aki a 65. életévét betöltötte és öregségi nyugdíjban részesül. További feltétel, hogy a nyugdíja nem haladja meg a 128 ezer forintot, és nem rendelkezik egyéb jövedelemmel” – áll a közleményben.

– Bár a felhívás úgy hangzik, mintha ezt Márki-Zay Péterék találták volna ki, ez nem igaz, még Lázár János polgármestersége alatt vezettük be az idősek támogatását – mondta Benkő Zsolt fideszes képviselő. – Nem kötöttük jövedelemhez, csak életkorhoz. Karácsony előtt és utóbb már húsvét előtt is megkapták az idősek – emelte ki.

– Milyen rosszulesik majd ez azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek a jövedelme 129 vagy akár 140 ezer forint. Sokaknak mozog abban a sávban a nyugdíja, és egy-kétezer forint miatt esnek el a tízezer forintos segítségtől, ami felháborító – mondta Cseri Tamás fideszes képviselő.

– Ráadásul nagyon kilóg a lóláb, hiszen Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányának finisében jött ki a felhívás. Mire gondoljon az ember, ha nem arra, hogy a polgármester így akar esetleg még néhány szavazatot behúzni a vásárhelyi idősektől? – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában