Helyi közélet

2021.10.29. 13:22

Szószt kaptak a makói máltaisok

A Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja gyakran kap felajánlásokat, élelmiszert azonban csak elvétve. Most ez történt, és az adományt hamarosan szét is osztják a rászorulók között.

Szabó Imre

Hatszáz üveg paradicsomszószt ajánlott fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjának a királyhegyesi Kanálka manufaktúra, amely helyi gazdák terményeit dolgozza fel. Mint korábban megírtuk, a kis cég hat évvel ezelőtt indult a hatszáz lelkes faluban, és jelenleg egy Budapesten alapított szociális szövetkezet üzemelteti. Ottani és környékbeli dolgozókat foglalkoztat, minőségi termékeit pedig főként fővárosi éttermek, szállodák vásárolják.

Kómár Mátyás meghozta Királyhegyesről a felajánlott paradicsomszószos üvegeket.
Fotó: Szabó Imre

A szállítmányt papírdobozokba csomagolva már el is hozta a karitatív szervezet saját kisbuszával az üzemből makói, Liget utcai központjába, egyelőre ott raktározzák. Kómár Mátyás, a szeretetszolgálat helyi csoportvezetője azt mondta, ruhaneműt és különböző használati tárgyakat gyakran kapnak, élelmiszert viszont nagyon ritkán, pedig a rászorulók elsősorban ezt kérik tőlük. Amit most kaptak, elsősorban tésztás ételekhez vagy különböző húsokhoz lehet majd felhasználni. Az adományt hamarosan ki is osztják a városban, illetve a környező kistelepülésen intézmények, illetve rászoruló családok között – elsősorban Apátfalván, Magyarcsanádon, illetve Nagylakon számíthatnak rá.

Kómár Mátyás az adományozás kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan várják a felajánlásokat – segíteni ugyanis akkor tudnak, ha ők is kapnak támogatást. Nemcsak vállalkozásoktól, magánszemélyektől szoktak kapni adományt, hanem a kecskeméti régióközpontjuktól is. Tartós élelmiszereket, tésztaféleségeket, vagy például babatápszert fogadnak a legszívesebben, mert a visszajelzések alapján erre van a legnagyobb szükség. Vannak olyan családok, amelyek szinte folyamatosan segítségre szorulnak.

Ezek is érdekelhetik