a vádlott mindent tagadott

2021.10.26. 12:37

Tizenegy évet kértek a Koncz Judit meggyilkolásával vádolt férfire

Tizenegy év fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a férfire, akit a szentesi Koncz Judit meggyilkolásával vádolnak. A Szegedi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésen a vádlott mindent tagadott, és egy elképesztő indítványt is tett.

Suki Zoltán

Fikciónak nevezte a vádiratot, és mindent tagadott az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy még 2006-ban megölte a szentesi Koncz Juditot.

Kizáratná a Fővárosi Főügyészséget a vádlott, elfogultság miatt. Fotó: Délmagyarország

Az ügy tárgyalása október 26-án előkészítő üléssel kezdődött a Szegedi Törvényszéken, ahol az ügyész 11 év fegyházbüntetést kért a férfire. D. Lajos ezt azonban nem fogadta el, így a bíróság több tárgyalási nap után dönt majd a bűnösségéről.

Vallomást viszont tett, amiben egyenesen azt állította, hogy a fiatal nő nem bűncselekmény áldozata lett.

Több korábbi tanúkihallgatást is ismertetett, amelyek szerinte ellentmondásosak. Azt is elmondta, hogy nem egyértelmű, milyen ruhában tűnt el Koncz Judit.

Végül pedig azzal állt elő, hogy ki kell zárni az eljárásból a vádat képviselő Fővárosi Főügyészséget. Ezt azzal indokolta, hogy Szentesen egy általános iskolába járt Ibolya Tibor főügyésszel, akivel később – amikor már Angliában dolgozott – egy strandon találkozott, és a jövedelmi viszonyaikon veszekedtek. Szerinte Ibolya Tibor a „haragosa”, ezért kell új ügyészséget kijelölni. Az ügy folytatásában most ez következik, és a bíróság a döntés után folytathatja a büntetőeljárást.

A gyilkosság féltékenységből történhetett, ugyanis a nő új életet kezdett egy másik férfival és kétéves kislányával, amíg D. Lajos betörések, lopások miatt másfél éves börtönbüntetését töltötte Németországban.

Amikor a nő rejtélyes körülmények között eltűnt Szentesről, a férfi már szabadlábon volt. Sőt, az eltűnését is ő jelentette be, amikor 2006. július 22-én a közös kislányukért ment láthatásra. A kétéves gyermek a tévé előtt ült egyedül, miközben DVD-t nézett, ami végtelenített lejátszásra volt állítva. Azonban nemcsak ez az egy furcsaság volt az eltűnése körül.

Aznap éjjel ugyanis valaki megmérgezte a család kuvasz kutyáját. A nő holmijai közül a hálóinge, a papucsa, az útlevele és a kerékpárja tűnt el.

Koncz Judit holttestét egy horgász találta meg 2007. július 3-án, míg személyazonosságára csak 2020 júniusában derült fény.

Ezek is érdekelhetik