alig 466 millió forintot kérnek érte

2021.10.05. 13:27

Végleg szabadulnának a Cserepes sori piactól

Kijelölték eladásra a Cserepes sori piac területét, az üzletrésszel együtt alig 466 millió forintot kérnek érte – derült ki a szegedi közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának keddi ülésén.

S. Z.

20201130 Szeged Cserepes sori PIAC Kft. bejárata zárás után. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Archív fotó: Karnok Csaba

Az előterjesztést az új gazdasági alpolgármester jegyzi, aki ezek szerint nem arról lesz híres, hogy megtartaná a város maradék vagyonát. Kovács Tamás irományában az olvasható, hogy az önkormányzat szabadulna a Cserepes Sori Piac Kft.-ben lévő valamivel több mint 91 százalékos tulajdonrészétől.

Ennek a pályázati alapára 310 millió forint. Magáért a piac területéért pedig 156 millió forintról indul majd a licit, ha a közgyűlés elfogadja a javaslatot. Nyilván nem összehasonlítási alap, de Újszegeden egy száz négyzetméteres lakásért is elkérnek több mint százmillió forintot. A bizottsági ülésen egyébként ezen össze is ugrottak a képviselők.

Az eladás ellen a fideszes Chovanecz Kata és Német Ferenc, valamint a független Szabó Bálint érvelt, de a szocialista többség nem foglalkozott azzal, hogy szerintük ezzel tulajdonképpen Szeged a „családi ezüstöt” kótyavetyéli el. Hiába szavaztak nemmel a fideszes képviselők; és tartózkodott Binszki József DK-s elnök, az előterjesztést elfogadta a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában