Friss hírek a coviddal kapcsolatban

2021.11.09. 15:13

A szőregi iskolában is felbukkant a koronavírus

Több mint kétszáz új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében egy nap alatt, gyerekek is fertőződhettek. Közben a Szegedi Tudományegyetemen úgy döntöttek, hogy kötelező beoltatnia magát a dolgozóknak, és kedden egy szegedi általános iskolában is megjelent a koronavírus.

Munkatársunktól

A szőregi iskolában is felbukkant a koronavírus. Fotó: Török János

Egy nap alatt 211 új koronavírus-fertőzöttet találtak Csongrád-Csanád megyében, így velük együtt már 40 ezer 569 ember kapta el a vírust a járvány kitörése óta a megyében.

A járvány terjedésének megfékezése miatt úgy döntöttek a Szegedi Tudományegyetemen, hogy a dolgozóknak 45 napot belül be kell oltatniuk magukat, vagy igazolni kell, hogy az oltást felvették. A Rovó László rektor és Fendler Judit kancellár kézjegyével ellátott utasításban azt hangsúlyozzák, hogy az SZTE elkötelezett az egyetemi polgárok egészségének védelme, valamint az intézmény folyamatos és biztonságos működésének fenntartása iránt, ezért az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai központ orvosszakmai álláspontjára is figyelemmel szabályozták a védőoltás felvételét és annak igazolásának rendjét.

Amennyiben a megadott 45 napon belül valaki nem veszi fel az oltást és nincs igazolása arról, hogy nem oltakozhat, egy éves fizetés nélküli szabadságra küldik, azután pedig a jogviszonya azonnal megszűnik. Az utasítás kitér arra is, hogy nem létesíthető új foglalkoztatásra vonatkozó jogviszony sem olyan személlyel, aki nincs beoltva vagy az ellenjavallatról nincs orvosi szakvéleménye.

Huszonhárom betegnél rendeltek el koronavírus tesztet a múlt héten a szatymazi II-es háziorvosi körzetben és ebből 14 pozitív lett. Dr. Lengyel Andrea a praxis közösségi oldalán azt is írta, hogy az idejük döntő részét a koronavírus fertőzöttekkel való napi kapcsolattartás és adminisztráció teszi ki. Szatymazon egyébként már szervezik a november 18-a és 19-i 3. körös oltásokat, amelyre már 66 embert regisztráltak.

A szőregi iskolában is felbukkant a koronavírus. Fotó: Török János

Felbukkant a koronavírus az egyik szegedi általános iskolában és egy sándorfalvi óvodában is. Úgy tudjuk, hogy a Pipacs óvodában öt felnőtt kapta el a fertőzést, ami miatt egy időre az összes gyereknek haza kellett mennie. Információink szerint itt gyerekek nem fertőződtek, viszont a szőregi általános iskolában többen is. Ott egyelőre egy hatodikos és egy hetedikes osztály az érintett. Az oltatlan gyerekek szüleit kedden arra kérték, hogy vigyék haza az iskolásokat az intézményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában