Szeged

2021.11.29. 17:28

Az Árpád téren indult el a visszaszámlálás a kézilabda Eb-re

Aki a szegedi Árpád téren jár, percre pontosan láthatja, mennyi idő múlva fújnak a sípjukba először a játékveze­tők a Pick Arénában a férfi ké­­zilabda-Európa-bajnokság első mérkőzésén.

Munkatársunktól

2022. január 13-án 18 órakor Szerbia és Ukrajna mérkőzésével indulnak meg a küzdelmek a Felső Tisza-parti multifunkcionális sportcsarnokban. Rög­­tön az első napon jön az Eu­­rópa-bajnokság egyik legna­gyobb rangadója Szegeden. 20.45-től a legutóbbi Eb ezüst­érmese, a horvát válogatott a nyáron Tokióban megrendezett olimpia aranyérmesével, Franciaországgal találkozik.

Mindamellett, hogy átadták a visszaszámláló órát, a ma­­gyar–szlovák társrendezé­­sű kontinenstorna kabalája, Tricky szarvas is ellátogatott Szegedre. Szombat délután a Dóm tér környékén lehetett vele összefutni, majd este a Pick Szeged–Balatonfüredi KSE mérkőzés előtt az újszegedi sportcsarnok földszintjén készült vele rengeteg szelfi. A népszerű kabalaállat a mérkőzés szünetében a küzdőtérre is felmerészkedett, ahol három vállalkozó szellemű szurkolót táncolni is tanított. A random táncoktatás meglepetéssel zá­­rult, ugyanis Tricky nem ér­kezett üres kézzel. A legjobb koreográfiát bemutató önjelölt táncos egy ajándékcsomagot nyert. A hátizsák alján pedig két darab értékes jegy lapult az Európa-bajnokság szegedi mérkőzéseire.

Felszerelték a visszaszámláló órát a szegedi Árpád téren, ami mutatja, mennyi idő múlva indul a férfi kézilabda-Eb. Fotó: Török János

A férfi kézilabda-Európa-­bajnokság szegedi helyszínéül szolgáló Pick Arénát december 9-én, csütörtökön 20.45-től a hét meccsével avatják fel. A Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoportkörében a német rekordbajnok és négyszeres BL-győztes THW Kielt látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik