Előadást tartott a virológus

2021.11.30. 20:00

Duda Ernő: Az oltásellenesek meggátolják a társadalom normális működését

Duda Ernő virológus tartott érdekes előadást a koronavírusról kedden Szegeden. Hangsúlyozta, szigorúbb szabályozások kellenének, még akkor is, ha azt az állampolgárok nem akarják. Megjegyezte, az oltásellenesek gátolják a társadalom normális működését.

Kiss Anna

Forrás: Egyetem TV/Youtube

– Ha az összes embert beoltjuk koronavírus ellen, akkor sem szabadulunk meg ettől a vírustól, hiszen már az állatok is megfertőződtek, ők is hordozzák. De az oltással megóvjuk magunkat a súlyos betegségtől – mondta el Duda Ernő virológus kedden Szegeden hozzátéve, a pandémiához nagyban hozzájárult az, hogy nem állították le a repülőket tavaly év elején.

Az immunológus a járvány tanulságairól tartott előadást a Dugonics Társaság szervezésében. A városházán megrendezett eseményen Duda Ernő kifejtette, nem azt kellene szem előtt tartani, hogy az emberek szeretnének-e a szigorítást vagy sem, hanem a járványadatokat. Hozzátette, szigorítani kellene ahhoz, hogy megszabaduljunk a vírustól, például a zárt terekbe, így a kocsmákba és az éttermekbe is csak az oltottakat kellene beengedni.

Kiemelte, hazánk világrekordernek számít a gyermekek betegségektől való megóvásában, ez a védőoltásoknak köszönhető, így Magyarországon nincs is múltja az oltásellenességnek, most mégis sokan terjesztenek téves állításokat a koronavírus elleni vakcináról.

Számára hihetetlen, hogy képzett orvosok is képesek az állásukat otthagyni azért, mert nem hajlandóak magukat beoltatni, mert elhiszik a hamis információkat az oltóanyagokról.

Duda Ernő szerint az oltásellenesek és a járványügyi korlátozások ellen tiltakozók meggátolják a társadalom normális működését, nem hajlandóak a társdalommal együtt élni.

A virológus beszélt arról is, hogy százezerszeres különbség van két ember vírustermelése között, ráadásul sokkal súlyosabb tünetek jelentkeznek, sokkal fokozottabb a gyulladásos folyamat azoknál, akik elhíztak vagy idősek. Rámutatott, a helyszínek között is van különbség a vírus terjedése szempontjából, hiszen egy börtönben, egy rehabilitációs osztályon, egy idősotthonban, vagyis ahol sok ember van egy térben régóta, ott sokkal gyorsabban terjed a betegség. De ugyanígy az üzemekben és a meccseken is, ahol hangosan beszélnek, mert az elősegíti a cseppfertőzés terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában