Regisztráció nélkül lehet felvenni az oltást

2021.11.22. 08:17

Elkezdődött az oltási akcióhét

Valóban életet ment a védőoltás Az év Covid-orvosa szerint is. Elkezdődött az oltási akcióhét, amikor regisztráció nélkül lehet felvenni a védőoltásokat a megye öt oltópontján. Hódmezővásárhelyen van intenzív osztály a koronavírussal fertőzötteknek, ahova Makóról is viszik a leromlott állapotú betegeket.

Munkatársunktól

20210226 Sándorfalva Dr. Nagymihály Sándor háziorvos rendelése képen: AstraZeneca korona vírus elleni oltás fotó: Török János TJ Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Török János

November 22-én, azaz ma kezdődött az oltási akcióhét. Most regisztráció nélkül vehetik fel az oltást Szentesen, Makón, Hódmezővásárhelyen és Szegeden két helyen: a Vasas Szent Péter utcai rendelőben és a Török utcai tüdőgondozó intézetben reggel 7 és este 7 óra között.

A hódmezővásárhelyi és a makói kórházban is működik Covid-intenzív osztály. Hódmezővásárhelyen intenzív részleg is van, ahol a lélegeztetésre szoruló betegeket látják el. Ide kerülnek azok a fertőzöttek is, akiknek Makón romlott az állapotuk, és lélegeztetni kell őket – közölte honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

Az intézmény arra kéri a hozzátartozókat, hogy a betegek állapotáról naponta egyszer, telefonon érdeklődjenek, lehetőleg 8 és 14 óra között. A hódmezővásárhelyi osztály a 06/ 62/532-322-es, a makói pedig a 06/30/014-4425-ös telefonszámon érhető el.

Az oltás felvételére buzdít egy videóban Az év Covid-orvosa is. A szegedi klinikán transzplantációs sebészként dolgozó Rokszin Richárd azt mondta, hogy voltak olyan pácienseik, akik oltatlanok voltak és a halálos ágyukon bánták ezt meg, mert rájöttek, hogy az oltással tovább élhettek volna. Rokszin Richárd szerint, ha ezek az emberek be lettek volna oltva, akkor biztosan nem jut idáig az állapotuk.

Azt is elmondta, hogy valójában teljesen mindegy, milyen oltást kapunk. Az oltás mindig jobb, mint maga a betegség. Szerinte a hatmillió beoltott még mindig nem elég ahhoz, hogy ez a világjárvány ne aktivizálódjon újból, mint most a negyedik hullámban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában