Szeged

2021.11.06. 18:10

Élő adventi kalendárium

Munkatársunktól

20201203 Eger Ünnepi díszkivilágításban a Biosziget Rehabilitációs Alapítvány Lakóotthona Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap

Forrás: Illusztráció

Fotó: Huszár Márk

Szeged-Szentmihályon idén először rendezik meg a Szentmihályi élő adventi kalendárium elnevezésű programot. A játékot 2016-ban Grimmné Dévényi Erika indította útjára Solymáron, ami azóta országos méretűvé nőtt Világító adventi kalendárium néven.

Ennek mintájára szeretnénk elhozni az örömteli ünnepi készülődés különleges módját Szentmihályra – tudtuk meg a szervezőtől, Tar-Szabó Ildikótól.

Az adventi naptár mintájára december 1-től 24-ig minden este kinyílik egy feldíszített, kivilágított ablak, az adott nap számával. Ezt az ablakot nézhetik meg azok a helybeli lakosok, akik kedvet éreznek egy télesti sétára.

– Akár díszítene, akár gyönyörködne valaki mások ötleteiben, azoknak mind közöttünk a he­lyük. A jelszavunk: Világítsuk meg együtt Szentmihály ablakait! – mondta el Ildikó. A programra a [email protected] e-mail-címen lehet jelentkezni november 21-ig.

– Terveink szerint minden ad­­venti vasárnap szervezünk egy kellemes, kötetlen hangulatú összejövetelt az úgynevezett dísztéren, ahol településünk karácsonyfája is áll majd. Amennyiben a járványügyi in­­tézkedések lehetővé teszik, szeretetvendégséggel készülünk – mondta Tar-Szabó Ildikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában