Helyi közélet

2021.11.16. 16:24

Határok nélkül sikeresen

Határok nélkül sikeresen címmel rendezett tréninget a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kedden Szegeden a Párizsi körúti székházban.

Munkatársunktól

Forrás: DM

Az eredményes uniós pályázatokról, a nemzetközi piacokon is sikeres vállalkozásokról és a cégindítási lehetőségekről is szó esett az Újvidéki Egyetem közös rendezvényen. Az eseményt Tráserné Oláh Zsuzsanna, a kamara titkára és Biljana Pajin professzor, az Újvidéki Egyetem Technológiai Karának dékánja nyitotta meg.

Az előadók között ott volt Gyimesi László, a Mystic Nails Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Rezsuk Dávid, az idén Dél-alföldi Innovációs Díjjal elismert SolvElectric Technologies Kft. képviselője, valamint Pelle Anita, Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense is. A megyei kamara 2020. novemberében kezdte el a 18 hónapig futó, Interreg-IPA Magyarország-Szerbia határon átnyúló együttműködési program keretében megvalósuló BEE-Student projeket. Ennek fő célja egy fedél alá hozni az innovációt, a tudástranszfert és a vállalkozói ismereteket az élelmiszermérnöki szakemberek, diákok és fiatal kutatók részére. A program keretében számos tréninget, workshopot szerveztek és egy ösztöndíjprogram is megvalósult a határ mindkét oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában