Hódmezővásárhely

2021.11.28. 10:20

Hontalan állatok karácsonya

Legyen boldog karácsonyuk az állatoknak is címmel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete javára gyűjt adományokat a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium.

Munkatársunktól

A diákotthonban kiemelt figyelmet szentelnek a hontalan állatok sorsának, állatvédő csoportot is működtetnek. Mint azt Balogh Ernő, a civil szervezet elnöke elmondta: a kollégium kereste fel őket az adventi adománygyűjtés gondolatával. Há­­lásak minden segítségért.

Nagy szükségük van macska- és ku­­tyaeledelre, szívesen fogadnak tisztítószereket, feleslegessé vált törölközőket, textilanyagokat, továbbá játékokat, illetve macskaalmot, a beteg cicáiknak pedig különféle vitaminokat, egészségvédő készítményeket.

December 10-ig a kollégiumban bárki leadhatja az állatoknak szánt tárgyi adományát, a pénzbeli hozzájárulást az aulában kihelyezett dobozban gyűjtik.

Állatok ünnepét tennék szebbé. Archív fotó: Karnok Csaba

Eközben az Igéző Állatvédő Egyesületnek szervezett gyűjtést a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum. A je­­lenleg is mintegy százhetven befogadott kutyát és negyvennél is több cicát gondozó civil szervezetnek minden segítség számít. Legutóbb a Szeretem Vásárhelyt Egyesület kezdeményezésére elavult hűtőgépekből kialakított kutyaházakat kaptak.

A folyamatosan telt házzal működő egyesület vezetője, Bodrogi Jolán akkor elmondta: nedves kutya- és macskatápra mindig szükségük van. Napról napra fogynak készleteik, gyakran az utolsó pillanatban érkezik hozzájárulás, adomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában