Menhelynek adományozta

2021.11.18. 16:38

Hűtőkből épített kutyaházakat

Különös és példaértékű utat járt be három kiszuperált hűtő. Egy internetes bejegyzés nyomán egy nehéz helyzetű állatmenhelyre kerültek komfortos lakhelyként.

T. Sz.

Kiszuperált hűtőkből épített kutyaházakat egy hódmezővásárhelyi férfi. A komfortos ólakat a Szeretem Vásárhelyt Egyesülettel összefogásban az Igéző Állatvédő Egyesület mentett állatai kapták meg a napokban. Az egész akciót egy civil hozzászólás indította el: egy októberi elektronikushulladék-gyűjtésről szóló cikknél, a közösségi oldalon hívta fel valaki a figyelmet a kiszuperált hűtők tudatos felhasználására.

A megszólaló Kovács Zol­­tán, vásárhelyi lakos egyből be is dobta a kutyaházak ötletét. Mint azt Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagja lapunknak elmondta: egy hasznos kritika, egy jó tanács mindig megfontolandó, törekednek rá, hogy ne hagyják szó nélkül a valóban megvalósítható praktikus ötleteket. Így történt, hogy az elektronikaihulladék-gyűjtést szervező céggel felvették a kapcsolatot, visszakértek három korábban leadott, addigra a káros al­­kat­részektől lecsupaszított kony­­hai eszközt. Közben pedig fel­vették a kapcsolatot Kovács Zoltánnal, aki végül maga ké­­szítette el a kutyaházakat.

Ahogy lapunknak mesélte: meg­­fordult már régebben társadalmi munkában menhelyeken, tudja jól, hogy elkel min­den segítség.

A leselejtezett hű­­tőkből némi átalakítással komfortos kutyaház épülhet, alig egyórás munkával készült darabja. Szerinte segítő szándékkal, elhatározással sok jót tehetünk.

Fotó: Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Az Igéző Állatvédő Egyesü­let vezetője, Bodrogi Jolán jelenleg is több mint százhetven állatról gondoskodik. Mint mondta: kutyaházból sosem elég, zord időjárásban, a hideg közeledtével nélkülözhetetlen a jó ál­­lapotú menedék. A hűtőből készített ólak jól védik az állatokat, ráadásul anyaga mi­­att igen tartós darabok, ami fontos szempont a folyamatosan telt házzal működő civil szervezetnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában