Menhelynek adományozta

2021.11.18. 16:38

Hűtőkből épített kutyaházakat

Különös és példaértékű utat járt be három kiszuperált hűtő. Egy internetes bejegyzés nyomán egy nehéz helyzetű állatmenhelyre kerültek komfortos lakhelyként.

T. Sz.

Forrás: Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Kiszuperált hűtőkből épített kutyaházakat egy hódmezővásárhelyi férfi. A komfortos ólakat a Szeretem Vásárhelyt Egyesülettel összefogásban az Igéző Állatvédő Egyesület mentett állatai kapták meg a napokban. Az egész akciót egy civil hozzászólás indította el: egy októberi elektronikushulladék-gyűjtésről szóló cikknél, a közösségi oldalon hívta fel valaki a figyelmet a kiszuperált hűtők tudatos felhasználására.

A megszólaló Kovács Zol­­tán, vásárhelyi lakos egyből be is dobta a kutyaházak ötletét. Mint azt Daru Árpád, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület tagja lapunknak elmondta: egy hasznos kritika, egy jó tanács mindig megfontolandó, törekednek rá, hogy ne hagyják szó nélkül a valóban megvalósítható praktikus ötleteket. Így történt, hogy az elektronikaihulladék-gyűjtést szervező céggel felvették a kapcsolatot, visszakértek három korábban leadott, addigra a káros al­­kat­részektől lecsupaszított kony­­hai eszközt. Közben pedig fel­vették a kapcsolatot Kovács Zoltánnal, aki végül maga ké­­szítette el a kutyaházakat.

Ahogy lapunknak mesélte: meg­­fordult már régebben társadalmi munkában menhelyeken, tudja jól, hogy elkel min­den segítség.

A leselejtezett hű­­tőkből némi átalakítással komfortos kutyaház épülhet, alig egyórás munkával készült darabja. Szerinte segítő szándékkal, elhatározással sok jót tehetünk.

Fotó: Szeretem Vásárhelyt Egyesület

Az Igéző Állatvédő Egyesü­let vezetője, Bodrogi Jolán jelenleg is több mint százhetven állatról gondoskodik. Mint mondta: kutyaházból sosem elég, zord időjárásban, a hideg közeledtével nélkülözhetetlen a jó ál­­lapotú menedék. A hűtőből készített ólak jól védik az állatokat, ráadásul anyaga mi­­att igen tartós darabok, ami fontos szempont a folyamatosan telt házzal működő civil szervezetnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában